Babiš má po problému: Jeho syn nebyl unesen

15.02.2021 13:18

Policie odložila případ údajného zavlečení premiérova syna Andreje Babiše mladšího na Krym v roce 2017. Nešlo o podezření z trestného činu a nebylo na místě vyřídit věc jinak. Informovala o tom ČT24.

Babiš má po problému: Jeho syn nebyl unesen
Foto: Screen ČT24
Popisek: Andrej Babiš v Poslanecké sněmovně

To, aby případ nadále policie šetřila, nechtěl ani samotný Andrej Babiš mladší. Uvedl to pro server Seznam Zprávy v rozhovoru. Policie následně oznámila, že případ odložila. Podle ní nešlo o podezření z trestného činu. Strany proti rozhodnutí nepodaly stížnost. 

Celá kauza začala v lednu 2018, když premiérův syn napsal policii e-maily, že byl unesen kvůli kauze dotace pro farmu Čapí hnízdo. V ní je mimo jiné obviněn jeho otec, premiér Andrej Babiš. Babiš mladší následně v reportáži Seznam Zprávy uvedl, že jej unesl manžel tehdejší ošetřující lékařky Dity Protopopové Petr. Premiér toto popíral.

 „V kauze mého zavlečení nechci, aby byl někdo stíhán. Teď to budu podepisovat,“ uvedl Andrej Babiš mladší pro server Seznam Zprávy. „Nedá se dokázat, že to, co říká Protopopov, je lež. A on zase nemůže dokázat, že to, co říkám já, by byla lež, že to neřekl. Takže absolutní ztráta času,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…