Babiš má podporu. Rebélie nehrozí

15.03.2016 6:51

Kauza Čapí hnízdo víří politickou scénu. Poslanci za hnutí ANO však za svým předsedou stojí. Nevadí jim ani požadavky koaličních partnerů ČSSD a KDU-ČSL, aby do týdne vysvětlil, jak Farma Čapí hnízdo získala dotaci 50 milionů korun, jinak se připojí ke svolání mimořádné schůze. Tu požadují ODS a TOP 09. Píše to dnešní deník Právo.

Babiš má podporu. Rebélie nehrozí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Kromě vlastních poslanců má Babiš podporu i od hlavy státu Miloše Zemana. Ten se nechal slyšet, že kauza není tak důležitá, aby se jí zabýval. Smířlivě hovoří také premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), který říká, že politici by si neměli hrát na vyšetřovatele a žalobce a měli by počkat na výsledky vyšetřování celého případu. 

Podle bývalé ministryně spravedlnosti Heleny Válkové je skutečnost, že se to vytáhlo teď, načasovaná. A to kvůli krajským volbám. „Samozřejmě, že to vyžaduje vysvětlení. Měl by vnést konkrétnější informace. Nemělo by to zůstat tabu téma,“ řekla. Informace na rozdíl od ní však nepotřebují třeba poslanci Jiří Zlatuška, Stanislav Berkovec nebo Jan Volný.

Sám Babiš považuje kauzu také za součást předvolební kampaně. Dle jeho slov jde o brutální kampaň s cílem, aby odešel z politiky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…