Babiš má vzkaz pro naštvané. Pár hodin poté, co na něj pískali na Národní třídě

17.11.2019 14:24

„Zažíváme nejlepší a nejsvobodnější období České republiky, jaké pamatujeme,“ píše v den 30. výročí sametové revoluce a 80. výročí událostí, které vedly k uzavření vysokých škol nacisty, premiér Andrej Babiš ve svém tradičním nedělním hlášení „Čau lidi“. Kromě výčtu svých aktivit z uplynulého týdne se ohlíží za tím, jak jsme se od dob komunismu posunuli a jak důležité je rozvíjet získanou svobodu a demokracii pro příští generace.

Babiš má vzkaz pro naštvané. Pár hodin poté, co na něj pískali na Národní třídě
Foto: Repro ČT24
Popisek: Premiér Andrej Babiš klade květiny k památníku sametové revoluce na Národní třídě

„Čau lidi, před chvílí jsem v Národním muzeu mluvil o hrdosti a o vlastenectví. V poslední době se mu leckdo vysmívá, nechápe ho, nebo ho snad považuje za kontroverzní,“ započal předseda vlády své hlášení. A v souvislosti s tím vyzdvihl, že legendární britský motoristický pořad Top Gear píše, že už doporučuje lidem škodovky víc než volkswageny.

Anketa

Je pro vás Václav Havel hrdina?

8%
92%
hlasovalo: 44723 lidí

My Češi podle Babiše vlastenci jsme. To se nedá zpochybnit. Díky tomu máme prý tak skvělé výsledky. „Teď v říjnu proběhl průzkum a hrdost na naši zemi je nejvyšší za posledních 14 let,“ zdůraznil premiér.

„Prosím vás všechny dnes, v tento den, přejme si všichni navzájem, ať se nám daří. A pracujme na úspěchu naší země všichni společně. Bez zbytečné zloby, agrese a nenávisti,“ vyzval premiér. „Nemusíme spolu souhlasit, nemusíme mít stejné názory. Jsme ale úžasná země plná skvělých lidí, kteří mají na to světu dokázat, že se můžeme měřit s těmi nejvyspělejšími zeměmi. Měli bychom to všichni vědět. Držím nám všem i naší krásné zemi palce!“ doplnil.

Poděkoval všem, kteří tohle všechno umožnili tím, že pracovali a vychovali děti. „Společně nám všem se povedlo to, co zažíváme právě teď. Nejlepší a nejsvobodnější období České republiky, jaké pamatujeme. Období, které je unikátní v rámci staleté historie naší země. A víte, co je nejdůležitější? Udržet získanou svobodu a demokracii pro příští generace,“ uvedl premiér.

O tom, jak jsme se od dob komunismu posunuli, svědčí podle jeho slov mezinárodní žebříčky, ve kterých vycházíme skvěle i ve srovnání se zeměmi, jako jsou Izrael, Nový Zéland, USA, Holandsko.

Také zmínil, že tento týden proběhlo již sedmé společné zasedání české a slovenské vlády. „Potkali se naši ministři a podle mě jsme měli málo času na to, abychom probrali všechno, co máme společné a kde se můžeme vzájemně inspirovat. Chci, aby v tom naši ministři pokračovali i bilaterálně. Důležitá je spolupráce v obranné problematice,“ míní předseda vlády a dodává, že spolu musíme držet také v evropských otázkách.

Zastavil se také u dnešního rána, kdy jako každý rok uctil památku 17. 11. na Národní třídě, kde na něj někteří lidé pískali. Sdělil, že ho dnes čeká spousta dalších věcí. „Mám za sebou projev. Většinu dne strávím tady u nás v České republice. Pak odlétám na oslavy 30 let od sametové revoluce v Bratislavě. Položíme věnce k Děvínské bráně. A i když jsem to řekl v projevu mnohokrát, tak ještě jednou: Díky vám všem,“ uzavřel předseda vlády Andrej Babiš své hlášení.


 

reklama

autor: nab

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…