Babiš může do politiky přinést selský rozum, chválí šéfredaktor Reflexu

30.10.2013 15:51

Šéfredaktor týdeníku Reflex Pavel Šafr se rozhodl představit podle některých komentátorů vítěze parlamentních voleb – Andreje Babiše. Popisuje zde jeho klady, například prudký temperament, ale i negativa. Text však může vzhledem k jeho "boji" vůči šéfovi ANO 2011 být myšlen zcela ironicky.

Babiš může do politiky přinést selský rozum, chválí šéfredaktor Reflexu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na publicitu si pomalu zvyká

„Vykládají se o něm až neuvěřitelné historky. Dříve se třeba říkalo, že neovládá počítač a natož třeba BlackBerry, a proto si všechny schůzky zapisuje do svého legendárního obrovského diáře. Ten opravdu s sebou stále nosí. A protože pracuje až 18 hodin denně, má každou stránku tohoto diáře hustě popsanou, přičemž sled schůzek přesně dodržuje. Jisté je přitom to, že své protivníky válcuje jednak svojí železnou pracovní disciplínou a jednak informacemi,“ píše Pavel Šafr.

„Třetí výhodou, která ho žene k úspěchu, je prudký temperament, vitalita slovenského kluka, kterého dopředu žene touha dobývat svět. Tajemství jeho úspěchu je v silné motivaci, v rozhodnutí to dokázat. Je to tudíž člověk, který se neopije a který nelenoší,“ nešetří "chválou" šéfredaktor Reflexu.

Na druhou stranu ale popisuje i slabá místa Andreje Babiše. „Jednak si alespoň částečně uvědomuje svůj špatný kádrový profil někdejšího komunistického prominenta, ale skutečné komplexy má z něčeho jiného. Babiš nějakým způsobem nezapadá do pražského establishmentu,“ míní Šafr.

„Jednak rozhodně není klasický pražský snob a také není žádný intelektuál. Jeho rozsah znalostí z oblasti teorie politiky je naprosto chatrný. Můžeme říci prakticky s jistotou, že nečetl žádné z klasických děl, z nichž jsme kdysi čerpali informace o fungování demokracie západního střihu. Neznalost a neinformovanost ohledně pravidel však paradoxně není jeho handicapem, nýbrž vlastně výhodou,“ dodává.

„Babiš zároveň může přinést do české politiky normální selský rozum a akční přístup, na jaký se česká politika nezmohla od Klausovy ekonomické transformace. Když nás ta jeho akčnost nepohřbí, tak může zemi prospět,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…