Babiš může mít ve vládě nejvíc žen, co kdy bylo. A pro Karlu Šlechtovou možná chystá něco opravdu speciálního

03.11.2017 8:23

Spekulace o obsazení postů v menšinové vládě šéfa hnutí ANO Andreje Babiše sílí. MF Dnes dnes poznamenává mimo jiné to, že na Ministerstvu obrany by mohla usednout současná ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Babiš může mít ve vládě nejvíc žen, co kdy bylo. A pro Karlu Šlechtovou možná chystá něco opravdu speciálního
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Ministryně obrany Karla Šlechtová

Nic jistého však zatím není. Ministerstvo obrany by ovšem nemělo v čele ženu poprvé. Nejkratší éru v resortu zažila Karolína Peake, jež ministerstvo převzala 12. prosince, ale po osmi dnech ji premiér Petr Nečas odvolal. 

„Mé jméno koluje již snad na čtyřech resortech,“ uvedla Šlechtová na svém facebookovém profilu bez bližších podrobností. Jen připojila fotku dle svých slov „nejlepšího ministra“, pudla Jessíka. Stávající šéf resortu obrany Martin Stropnický by měl podle všeho zamířit buď na Ministerstvo kultury nebo zahraničních věcí. Ministryní pro místní rozvoj místo Šlechtové by se pak mohla stát současná náměstkyně ministryně Klára Dostálová. 

Babiš vůbec na ženy dost sází, spekuluje se v současné době hned o pěti ministryních. Vnitru by totiž mohla šéfovat karlovarská hejtmanka Jana Vildumetzová. Další ženou v Babišově vládě by pak měla být současná náměstkyně na financích Alena Schillerová. Měla by se stát správkyní státní kasy. 

A hned o třech ženách se hovoří v souvislosti s Ministerstvem práce a sociálních věcí. Babiš se prý nemůže rozhodnout mezi generální ředitelkou Úřadu práce ČR Marií Bílkovou, šéfkou teplického úřadu práce Martinou Bečvářovou či středočeskou radní Jaroslavou Němcovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…