Příběh Babišova ministra: Zrodil se prý už o Vánocích

03.01.2014 14:21

Kandidát na ministra dopravy za hnutí ANO Antonín Prachař chce vypořádat svůj 20procentní podíl ve společnosti Omega servis holding v průběhu letošního roku. Informaci přinesl server Novinky.cz.

Příběh Babišova ministra: Zrodil se prý už o Vánocích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Prachařův 20procentní podíl ve firmě Omega servis bude s majoritním vlastníkem v průběhu letošního roku vypořádán. Kdy přesně to bude, nedokázal ale určit. Firmu Omega servis, s. r. o., se zaměřením na mezinárodní dopravu a zasilatelství, založil už v roce 1991. Později stál i u zrodu společnosti Omega servis holding, a. s., v níž byl předsedou jejího představenstva.

V rozhovoru pro Českou televizi Prachař prozradil, že ho šéf hnutí Andrej Babiš s nabídkou ministerského křesla oslovil už v průběhu Vánoc. Po páteční schůzce nabídku přijal.

Prachař bude usilovat o stabilizaci rezortu

Pravděpodobný budoucí ministr dopravy je přesvědčený, že Babiše zaujal dvacetiletou praxí v dopravě i svým angažmá ve sdružení Česmad Bohemia. Působil rovněž jako poradce sněmovního podvýboru pro dopravu.

O jménech možných spolupracovníků, ani o možných krocích, které by v resortu provedl, zatím odmítl hovořit. Nastínil jen, že jeho hlavním cílem bude stabilizace celého rezortu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…