Babiš nám zatím nic neodmítl, sdělil Okamura před dalším jednáním

26.10.2017 11:41

Hnutí ANO se opět setkalo s SPD Tomio Okamurou. Ten promluvil před jednáním s Českou televizí. „V rámci prvního kola jsme představili naše úvodní tři programové body. Ani u jednoho z nich jsme nedostali odmítavé stanovisko. Dostali jsme odpověď, že je to k jednání,“ sdělil Okamura.

Babiš nám zatím nic neodmítl, sdělil Okamura před dalším jednáním
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„Nyní chceme dostat od Andreje Babiše informace, jakým způsobem vyhodnocuje první kolo jednání s ostatními politickými stranami,“ sdělil Okamura. Chce také přednést další tři programové body SPD. „Chceme zestátnění exekutorů, chceme zrušení 21 % DPH u nákladů na exekuce, chceme i to, aby se lidé mohli dostat snáze z dluhových pastí,“ dodal Okamura před jednáním.

Dále chce také prosadit podporu rodin s dětmi. „Je nutné přeskupit sociální podporu od parazitujících a nepřizpůsobivých skupin obyvatelstva k těm, kdo se chovají řádně,“ sdělil Okamura. „Skutečně trváme na tom, aby došlo k zásadní změně systému. Odmítáme podporovat parazitující skupiny obyvatelstva,“ dodal.

Posledním tématem je zrušení Senátu. „Občané si nepřejí, aby tady byl dál Senát,“ sdělil Okamura. Závěrem pak sdělil, že SPD trvá na tom, aby získala post místopředsedy Poslanecké sněmovny. A co menšinová vláda? „Na stůl nám zatím nebylo dáno nic, abychom o tom uvažovali,“ řekl Okamura. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Příští týden by se měla také uskutečnit schůzka s Piráty. Ohledně prezidentské volby pak Okamura učiní závěr 6. listopadu, den před uzavřením lhůty pro podání kandidátek. „Prezidentem by měl být člověk, který prosazuje přímou demokracii, odmítá islám i přijímání nelegálních migrantů. Na prvním místě musí být zájmy Česka,“ sdělil Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…