Babiš navazuje na časy, které stály úplně za hovno, ulevil si Zahradil z ODS

15.04.2015 9:26

Europoslanec za ODS Jan Zahradil našel příčinu popularity Andreje Babiše a hnutí ANO mezi českými občany. Má to prý co dělat s mohutnou retrovlnou osmdesátých let, kterou si generace v nejproduktivnějším věku připomíná mládí. „Co na tom, že ty osmdesátky stály úplně za hovno,“ glosuje Zahradil na svém facebookovém profilu.

Babiš navazuje na časy, které stály úplně za hovno, ulevil si Zahradil z ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

Zahradil tvrdí, že hnutí ANO a Andrej Babiš mají úspěch, neboť u mnoha českých občanů vyvolávají vzpomínky na mládí prožité v osmdesátých letech. A vůbec prý nezáleží na tom, že osmdesátky „stály úplně za hovno“.    

Slogany „Ano bude líp“ nebo „Prostě to uděláme“ dle Zahradila silně připomínají refrény spartakiádních hitů Michala Davida. Vzpomínky na mládí prožité v komunistickém režimu prý vyvolává i mluva Andreje Babiše, ze které jsou údajně slyšet ozvěny proslulé dikce Gustáva Husáka a neméně proslulé argumentační výbavy Milouše Jakeše. Celý retro obraz hnutí ANO dle Zahradila završuje člen předsednictva hnutí ANO Martin Komárek, který prý představuje typického „reformního“ svazáka té doby.

Babiš by dle pravicového politika měl nyní po vzoru developera Luďka Sekyry zaplatit jednu Havlovu lavičku. „Promluví tam Halík, zazpívá Gott a národní sjednocení je završeno,“ uvádí Zahradil.

Co přesně napsal Zahradil na Facebook:

Ten Babiš, to je vlastně organická součást té mohutné retrovlny osmdesátek. Slogany "Ano, bude líp" nebo "Prostě to uděláme" jsou jak refrény spartakiádních hitů Michala Davida. Když Babiš mluví, jsou slyšet ozvěny proslulé dikce Gustava Husáka a neméně proslulé argumentační výbavy Milouše Jakeše. A doplňuje to Martin Komárek coby typický "reformní" svazák té doby. Pak to nemá mít úspěch.

Generace v nejproduktivnějším věku si takto připomíná mládí. Co na tom, že ty osmdesátky stály úplně za hovno.

Babiš by měl teď po vzoru Sekyry zaplatit jednu Havlovu lavičku. Promluví tam Halík, zazpívá Gott a národní sjednocení je završeno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…