Babiš navštíví areál v Malešicích, kde by mohla být vládní čtvrť

15.11.2019 6:15

Premiér Andrej Babiš (ANO) si dnes v pražských Malešicích prohlédne pozemky patřící České poště, které by mohly být alternativou pro umístění tzv. vládní čtvrti. Babiš chce některá ministerstva rozptýlená po hlavním městě soustředit v novém administrativním komplexu, jednání o jeho umístění v pražských Letňanech ale váznou kvůli neshodám s Prahou.

Babiš navštíví areál v Malešicích, kde by mohla být vládní čtvrť
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš při rozhovoru pro PL

Babiš začátkem listopadu uvedl, že areál o rozloze 19 hektarů v Malešicích mu nabídl ředitel České pošty Roman Knap. V Malešicích je přepravní uzel pošty, ale firma zvažuje vznik nového uzlu u Kolína, sdělil ČTK mluvčí pošty Matyáš Vitík. Šéf pošty přitom v srpnu řekl serveru E15.cz, že naopak plánuje rozšíření malešického areálu, z něhož by pak vznikla nová centrála.

Magistrát chce své letňanské pozemky pro Babišův projekt, který má podle premiéra především ušetřit peníze za pronájem a provoz budov, uvolnit jen při splnění několika podmínek. Stát má dostavět pražský vnější okruh, přispět na vnitřní okruh a postavit nemocnici. Babiš ubezpečuje, že stát výstavbu vnějšího okruhu bude financovat, místo nemocnice ale preferuje traumacentrum. Pro vnitřní okruh se podle něj nabízí forma PPP projektu, tedy spolupráce se soukromým investorem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…