Babiš o Blatného podpisu: Není podstatné, jestli mě má rád. Máme pracovní vztah

31.10.2020 11:51

Premiér Andrej Babiše (ANO) se v sobotním deníku Právo vyjádřil o vztahu s novým ministrem zdravotnictví Janem Blatným (za ANO), jenž po prvotním zpochybňování v pátek řekl, že před dvěma lety podepsal petici Milionu chvilek za Babišovu demisi. Komentoval i zahraniční cestu Jaroslava Faltýnka do Španělska či schvalování státního rozpočtu na příští rok.

Babiš o Blatného podpisu: Není podstatné, jestli mě má rád. Máme pracovní vztah
Foto: reprofoto: vysílání ČT24
Popisek: Andrej Babiš.

„Pana ministra jsem angažoval bez ohledu na jeho politický názor,“ odpověděl předseda vlády na dotaz, jak se mu bude spolupracovat s novým ministrem Blatným, který se podepsal pod petici Milionu chvilek, která požadovala demisi současného premiéra.

„Není pro mě podstatné, jestli mě má rád, nebo nemá. Jsem rád, že na nabídku kývl a že se rozhodl rychle, v podstatě během dvou hodin, co jel z Brna za mnou na Úřad vlády,“ zmínil ministerský předseda.

Jejich vzájemný vztah a dosavadní spolupráci v boji proti šíření koronaviru hodnotí velmi dobře. „Máme, myslím, velmi dobrý pracovní vztah,“ doplnil premiér Babiš.

Pak se vyjádřil k cestování Jaroslava Faltýnka do španělské Malagy. Faltýnek se nedávno s bývalým ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou setkal ve vyšehradské restauraci, kde porušili hned několik opatření. „Nebylo to správné. Faltýnek už rezignoval na post prvního místopředsedy ANO a o jeho osudu v čele poslaneckého klubu rozhodnou poslanci,“ sdělil předseda vlády.

„Každopádně ta kampaň, která se teď kolem něj rozběhla, mi přijde už za hranou. Udělal chybu, omluvil se, rezignoval, a nechápu, proč na něj média dál pořádají hon,“ podotkl Babiš.

Došlo i na schvalování státního rozpočtu, kdy není jasné, zda KSČM podpoří návrh státního rozpočtu na příští rok, který počítá se schodkem 320 miliard korun. Komunisté žádají, aby se 10 miliard z plánovaného 13miliardového navýšení armádního rozpočtu na příští rok přesunulo do rozpočtové rezervy.

Premiér k tomu připomíná, že právě koronakrize však ukázala, jak moc je armáda důležitá. „Nemůžeme mít stará auta a vrtulníky, naši vojáci si zaslouží to nejlepší vybavení. Rozpočet to ustojí,“ řekl.

Na závěrečný dotaz, „s kým tedy chcete ten rozpočet schvalovat, když jste se dosud opírali o KSČM“, Babiš sdělil: „Uvidíme, zatím jsme nezačali vyjednávat ve Sněmovně.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…