Babiš o Čapím hnízdě lže, naznačuje advokát. A předkládá důkaz

14.03.2016 11:14

Právník Aleš Rozehnal tvrdí, že ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš lhal, když v reakci na „kauzu Čapí hnízdo“ prohlásil, že do společnosti Farma Čapí hnízdo, a.s., „přišel investor, který si nepřál být jmenován, a bylo to akceptováno“. Stejně tak prý není pravda, že „Agrofert pouze převzal předlužený projekt této farmy“.

Babiš o Čapím hnízdě lže, naznačuje advokát. A předkládá důkaz
Foto: ReproFoto: FTV Prima
Popisek: Andrej Babiš v pořadu Partie

Rozehnal na základě auditovaných účetních uzávěrek společnosti Farma Čapí hnízdo, a. s., argumentuje, že společnost do roku 2013 žádného investora prokazatelně neměla. A když se ve společnosti v roce 2013 investor vyskytl, nebyl jím nikdo jiný než IMOBA, a. s., z koncernu AGROFERT. Závazky farmy prý nicméně zanikly poté, co se v roce 2014 stala dceřinou společností IMOBy.

Stejně tak dle Rozehnala neodpovídá účetním závěrkám tvrzení, že projekt Farmy Čapí hnízdo byl předlužený. Právník uvádí, že o předlužení by šlo tehdy, měla-li by Farma Čapí hnízdo více věřitelů a zároveň by souhrn jejích závazků převyšoval hodnotu jejího majetku. V roce 2013, kdy se Farma Čapí hnízdo stala součástí holdingu AGROFERT, však hodnota majetku této společnosti činila 659 mil. Kč, ale závazky měla pouze ve výši 581 mil. Kč. O předlužení tedy nemůže být vůbec řeč.

Celý článek ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…