Babiš o zdravotnictví: Nikdo nám nepíše, že to děláme blbě!

23.09.2019 9:01

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) usedl před kamery České televize a začal házet jeden slovní granát za druhým po svém koaličním partnerovi – po sociální demokracii. Pustil se také do odborů ve zdravotnictví. My jim dáváme peníze, a oni si potom najímají PR agentury, aby tady vyvolávaly nějakou krizi, rozohnil se Babiš.

Babiš o zdravotnictví: Nikdo nám nepíše, že to děláme blbě!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

„Já už s nimi nebudu jednat o zdravotnictví,“ uvedl na nadreu ČSD Babiš. „Oni přece měli čtyři roky zdravotnictví a pamatujeme se na pana (exministra zdravotnictví Svatopluka) Němečka, co všechno zanechal,“ rýpl si Babiš do svých koaličních partnerů z ČSSD. „Já to trochu považuju za absurdní, že nám teď ČSSD dává nějaké rozumy. Měli čtyři roky ten resort, nic moc pan Němeček nepředvedl. Byly to samé negativní záležitosti, pokračoval v té politice toho neslavně známého pana (Marka) Šnajdra,“ kroutil hlavou předseda vlády.

Anketa

Zeman oznámil, že 17. listopad oslaví doma, žádných akcí se nezúčastní. Vadí vám to?

4%
96%
hlasovalo: 13099 lidí

Posléze dodal, že jednal s pojišťovnami a pojišťovny přidaly šest miliard ke 24 miliardám, které už jsou k dispozici. Celkově tedy jde o 30 miliard, a to by mělo systému stačit. Požadavek ČSSD na jednání o přidání dalších peněz Babiš považuje za špatný vtip.

„Když měli ten resort, tak jsme jim vyčetli všechno – od netransparentního rozdělování přístrojů cez cyberknife pana Němečka, cez devastaci ostravské nemocnice, lékařské fakulty, v Ostravě. Takže skutečně s ČSSD o zdravotnictví jednat nebudeme,“ zopakoval Babiš s tím, že je připraven nemocnicím pomáhat, ale adresně, nikoli plošně.

„Podívejte se na tu korupci, kterou tam zanechali,“ udeřil Babiš znovu na ČSSD a poukázal na údajné tunely v Nemocnici Na Homolce a další věci.

Nešetřil ani zdravotnické odbory. „My jim dáváme peníze a oni si potom najímají PR agentury, aby tady vyvolávaly nějakou krizi,“ rozčiloval se. „Já zásadně odmítám naskakovat na tuhle akci sebezvaného nějakého krizového štábu, jako,“ nakládal Babiš s češtinou způsobem sobě vlastním.

Poté se oháněl podporou veřejnosti. „Já jsem nikdy nedostal tolik dopisů na podporu ministra (zdravotnictví za hnutí ANO Adama) Vojtěcha jako tento týden. A nikdo nám nenapsal, že to děláme blbě,“ zdůraznil.

Ve druhé polovině rozhovoru pro veřejnoprávní televizi mluvil o českém školství. Přislíbil, že kabinet směřuje k průměrnému platu učitelů v roce 2021 na úrovni 45 tisíc.

Pokud někde chybějí učitelé, není to podle Babiše chyba vlády, ale ředitelů škol, kteří dostávají víc peněz na platy, ale nejsou schopni ani za tyto nové peníze učitele najít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…