Babiš obhájil funkci předsedy ANO. Nechápu, proč se novináři pořád ptají, že nemám vyzyvatele, divil se

17.02.2019 15:58

Andrej Babiš se stal znovu předsedou hnutí ANO. Podpořilo jej celkem 206 delegátů celostátního sněmu. Zvolen byl i první místopředseda Jaroslav Faltýnek.

Babiš obhájil funkci předsedy ANO. Nechápu, proč se novináři pořád ptají, že nemám vyzyvatele, divil se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš na 5. celostátním sněmu Hnutí ANO

„Nevím, proč se mě novináři pořád ptají, že nemám vyzyvatele,“ divil se Babiš ještě před volbou, ve které se o předsednickou funkci ucházel jako jediný kandidát. Připomněl, že bez protikandidáta byli zvoleni například předseda lidovců Pavel Bělobrádek nebo Jiří Pospíšil v TOP 09 a nikdo v jejich případě demokratickou proceduru nezpochybňoval.

Nakonec Babiš dostal od delegátů 206 hlasů. 13 jich hlasovalo proti, 19 se zdrželo hlasování.

„Chci vám slíbit, že nadále budu vykonávat funkci předsedy s maximální energií a urputností. Ve prospěch našeho hnutí samozřejmě, ale hlavně ve prospěch všech občanů České republiky. Díky moc a těším se na další spolupráci,“ uvedl po svém zvolení.

Po něm byl zvolen prvním místopředsedou Jaroslav Faltýnek. Toho podpořilo 190 delegátů, 21 jej odmítlo a 26 se zdrželo hlasování. Andrej Babiš Faltýnka pochválil, že zvládá svou roli v Poslanecké sněmovně jako předseda klubu.

Protikandidáti Jaroslava Pokorná Jermanová a Petr Vokřál se nakonec rozhodli o důvěru delegátů neucházet. Oba ale mají ambice stát se řadovými místopředsedy hnutí ANO.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…