Babiš pase sám sebe, to je vrchol kmotrovství, vykládal Kalousek. Pak se osopil na novináře

06.12.2013 16:32

Po schválení nového rozpočtu v prvním čtení přišel mezi novináře předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. Již během debaty na sebe strhl pozornost, kterou velmi peprně oglosoval šéf hnutí ANO Andrej Babiš. A bývalý ministr financí mu to s gustem vrátil.

Babiš pase sám sebe, to je vrchol kmotrovství, vykládal Kalousek. Pak se osopil na novináře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Kalouska prý vůbec nepřekvapuje, že předseda ANO Andrej Babiš, možný ministr financí, se klidně přiznal, že více než devět set stránek rozpočtu nečetl.  „Andrej Babiš žádný názor nemá, nikdo to od něj ani nečeká,“ poznamenal k tomu před novináři Kalousek. Babišovi prý jeho názor našeptávají jiní, a Kalousek jen doufá, že jsou to lidé z České republiky a ne z Moskvy.

Babišovo působení podle něj bude plné korupce a odčerpávání veřejných peněz. „Bude to vrchol kmotrovské ságy, protože on bude kmotrem sám sobě,“ poznamenal bývalý ministr financí. Podle něj se kmotrovství pozná tak, že si kmotr místo veřejných potřeb zajišťuje potřeby soukromé. A to jsou podle něj hlavní záměry celého Babišova politického angažmá.

Pak připomněl slova investigativního novináře Jaroslava Kmenty, který podle něj doložil, že Andrej Babiš si dříve „pásl“ premiéra Stanislava Grosse. „Babiš byl Grossův pasák, teď už nikoho pást nepotřebuje,“ poznamenal k tomu Kalousek. „Je to trvalý konflikt zájmů, a opozice je povinna na to upozorňovat,“ slíbil do budoucna.

„Kde jste byli? Vy jste na ten střet zájmů měli upozorňovat jako první,“ peskoval novináře, kteří mu nastavovali diktafony. Pak zopakoval, že Babiš je ve střetu zájmů, protože jeho firmy obchodují se státem, a navíc ovládá média, která mohou veřejné mínění formovat. „To jste měl napsat vy, a ne aby vám to musel říkat někdo jiný,“ obořil se na novináře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…