Babiš po setkání premiérů V4: Polsko a Maďarsko nám v případě potřeby pomůžou s covidovými pacienty

17.02.2021 20:30

Premiér Andrej Babiš (ANO) po dnešním jednání předsedů vlád Česka, Maďarska, Polska a Slovenska v Krakově novinářům oznámil, že Polsko a Maďarsko nabídly v případě potřeby pomoc s pacienty s nemocí covid-19.

Babiš po setkání premiérů V4: Polsko a Maďarsko nám v případě potřeby pomůžou s covidovými pacienty
Foto: Facebookový profil Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

„Situace v našich nemocnicích není dobrá. Já bych chtěl poděkovat Polsku a Maďarsku za příslib, že v případě potřeby jsou ochotné poskytnout své nemocniční kapacity,“ uvedl na tiskové konferenci po jednání předseda vlády Babiš s tím, že lidé jsou frustrovaní a nechtějí už dodržovat opatření.

Doplnil, že stejná nabídka samozřejmě zazněla i ze Saska a z Bavorska. „Ale doufejme, že to zvládneme,“ dodal Babiš.

Jedním z hlavních témat premiérů bylo i očkování a nedostatek vakcín v rámci Evropské unie. „Vakcína je jediné řešení tohoto traumatu. Musíme zachránit životy našich spoluobčanů a děláme pro to maximum. Musíme očkovat rychle, zkušenosti Viktora Orbána jsou pro nás důležité,“ pokračoval premiér.

Babiš upozornil, že V4 není politickou skupinou, ale jde o ekonomický blok. „Jsem přesvědčen, že fungujeme velice dobře. Bojujeme za zájmy občanů, ale zároveň společně bojujeme za zájmy Evropy, aby byla úspěšná. Jsme první ekonomický partner Německa. Náš region má kreativní, skvělé a pracovité lidi. Máme úspěchy.“

Český premiér Andrej Babiš, který se dnes v Krakově účastní schůzky předsedů vlád Polska, Česka, Slovenska a Maďarska při příležitosti 30. výročí založení Visegrádské skupiny (V4), odmítl, že by tato regionální skupina vystupovala jako politický blok uvnitř Evropské unie. V4 je podle něj uskupením ekonomickým.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…