Babiš pošle své lidi na psychotesty

29.07.2015 7:21

Žádné rebely nechce ve svých řadách předsednictvo hnutí ANO. I z toho důvodu přemýšlí nad tím, že by lidi, kteří by měli být na předních místech kandidátek pro krajské volby, poslalo na psychotesty.

Babiš pošle své lidi na psychotesty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Faltýnek (ANO)

O nápadu místopředsedy Jaroslava Faltýnka, který jej i razantně prosazuje, informují Hospodářské noviny. Faltýnek tak chce podle tisku zabránit situacím, kdy politici hnutí hlasují jinak, než velí stranická disciplína. Na psychotesty by mělo jít prvních deset lidí kandidátky.

S názorem Faltýnka vyjádřil souhlas brněnský primátor Petr Vokřál. Podle něj je personální politika jednou z klíčových oblastí, kterým se ANO bude muset věnovat.

„Já se tomu úplně nebráním, ale nemyslím si, že je to nezbytně nutné. Nedávala bych takovou důležitost psychotestům, protože ani ty vám skutečně neodhalí, jaký kdo je,“ uvedla k tomu místopředsedkyně hnutí Jaroslava Jermanová.
 
Martin Komárek z hnutí ANO k tomu dodal, že přestože považuje psychodiagnostiku za normálně používaný a rozumný nástroj, obává se, že opozice v čele s Kalouskem by hnutí obvinila z fízlování a sortování lidí. 
 
Psychotesty nejsou v české politice nic nového, absolvovali je i lidé, kteří chtěli vstoupit do Věcí veřejných. Prosadil si je tehdy předseda strany Vít Bárta. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…