Babiš před lidmi: Kalousek už má dohodnutou vládu, premiérem má být lidovec. Evropa je skvělý projekt, Okamura vykládá nesmysly. Socani kradou lithium a ještě to házejí na mě

14.10.2017 20:34

Ostře se vyjadřoval Andrej Babiš na adresu svých konkurentů, zvláště z ČSSD, na besedě v Hodkovicích. Zaorálek dle něj neuvěřitelně lže. ČSSD chce ukrást lithium, které je druhé OKD. Navíc prý chystají i „levárnu“ s ČEZ, kdy lukrativní část firmy snad chtějí prodat „kámošům“. A to ještě před lety prý Špidla zašantročil důchodový účet vytvořený Zemanem s Grégrem. Prozradil i zákulisní informace o nové vládě, které běhají politickými kuloáry. „Oni už mají hotovou vládu, Kalousek to poskládal. V Praze už se povídá, kdo bude na jakých postech. Bude v ní TOP 09, ČSSD, ODS a KDU-ČSL. Ti mají mít premiéra.“

Babiš před lidmi: Kalousek už má dohodnutou vládu, premiérem má být lidovec. Evropa je skvělý projekt, Okamura vykládá nesmysly. Socani kradou lithium a ještě to házejí na mě
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Andrej Babiš v Liberci

Anketa

Jak ovlivní případ lithium sněmovní volby?

hlasovalo: 4254 lidí

„Je pár dní do voleb, hysterie tradičních stran vrcholí. Četl jsem dnes rozhovor pana Zaorálka v Právu. Jsou to neuvěřitelné lži,“ sdělil lídr hnutí ANO. „ČSSD chce na poslední chvíli ukrást lithium. Zaorálek říká, že nějaké moje bývalé firmy mají na to technologii. To je neskutečné, co jsou oni schopni říci,“ konstatoval a vyvracel i tvrzení, že hnutí ANO chce k nám přijmout dvě stě tisíc Ukrajinců.

„To je zase lež. Přečtěte si rozhovor s ředitelem středočeské záchranky, co říká. Chybí mu tři sta doktorů, sestry a on sám mluví o tom, že by možná z Ukrajiny sestřičky byly fajn. Takže my nechceme nic. Jen nasloucháme našim firmám,“ vysvětlil. ČSSD podle něj nemá preference co chtěla, a proto brutálně lže a nemá žádné zábrany.

Zaorálek soutěží s Okamurou, kdo blábolí víc

„Pan Zaorálek je 27 let v politice. Je zakladatel Občanského fóra. Potom přeběhl od Havla k ČSSD. 27 let blábolí. Teď soutěží s Okamurou, kdo blábolí víc. Nechť řekne, co vlastně udělal pro lidi za těch 27 let,“ řekl Babiš s tím, že on má o své činnosti popsáno 40 stran pod názvem Bilanční schůzka s premiérem bez premiéra. „23. května mě totiž pan Sobotka odvolal v 17 hodin. Zajímavé je, že už o hodinu později premiér stepoval na ministerstvu, kde jsem prý kradl propisky, a tak jsem musel okamžitě vypadnout. A hrdinná Valachová, která rozdělovala peníze v nějakém bytě přes Peltu z ODS, tak ta čestně dala demisi,“ podivil se. Tyto volby označil za zásadní střet mezi jeho hnutím a tradičními stranami. „Oni už mají hotovou vládu, Kalousek to poskládal. V Praze už se povídá, kdo bude na jakých postech. Kdo bude ministr financí. Bude v ní TOP 09, ČSSD, ODS a KDU-ČSL. Ti budou mít premiéra,“ prozradil kuloární informace.

„Socani jsou tak drzí, dokonce přes Senát chtějí zbořit registr smluv. Ano, pan Farský ze Semil navrhl kdysi registr smluv. Ale neprosadil ho. Byl prosazen díky nám, hlasovala pro něj i KDU-ČSL, ale ČSSD byla proti,“ upozornil. Premiér Sobotka má podle něj 40 poradců na Úřadu vlády, kde je rozpočet 1,3 miliardy a osm set zaměstnanců. „Nevím co tam všichni dělají. Sobotka v životě nešetřil. To jsou oni, plýtvají a dělají kšefty. Občané mají právo vědět, za co politici utrácejí. ČSSD to chce nyní zbořit,“ uvedl.

Ještě podle něj chystají na poslední chvíli další levárnu – a to rozdělení ČEZ. „Kdy tu lukrativní část, obchod a distribuci, asi chtějí prodat kámošům a ten zbytek by měl zůstat v rukou státu,“ řekl Babiš v Hodkovicích. Potom vzpomenul minulost, konkrétně privatizaci. „Uhlí, černé i hnědé, zprivatizovala ČSSD. Bez soutěže, za hubičku, téměř zdarma. Vzpomeňme si na OKD. Lithium je druhé OKD. Z toho lithia, i když tomu zabráníme, bude arbitráž. Je to taková prasárna jako Diag Human. Kdy někdo napsal dopis, že chce podnikat s krevní plazmou a skončilo to, že náš stát žalují o 14 miliard,“ sdělil předseda hnutí ANO.

https://mail.volny.cz/download.php?msg_id=000000002e40003f860001435b23&idx=1.2&filename=P1020622.JPG&r=74.59438299221979

Andrej Babiš v Hodkovicích nad Mohelkou. Foto: Oldřich Szaban

Evropa je skvělý projekt, myslí si Andrej Babiš. „Co vykládá Okamura, to jsou nesmysly. Potřebujeme mít v Evropě mír, a my ho máme,“ konstatoval. Nicméně do eurozóny v žádném případě vstoupit nechce. „Máme bojovat za čtyři základní svobody. Chceme, aby se Evropa ubránila a aby se zastavila nelegální migrace. Ale někdo to Macronovi a Merkelové musí od nás říci. Ale když máme jediného premiéra, který neumí anglicky, kdo mu to řekne. Jak? Přes tlumočníky? Tak se nedělá politika. Potřebujeme v Evropě bojovat za naše zájmy. Nenechte se ale strašit, že přijdou uprchlíci. Nepřijdou. My je nechceme,“ sdělil. Naopak dle Babiše chtějí tento problém řešit celoevropsky. „Musíme bojovat proti pašerákům, a to jsme vůbec neudělali. Potřebujeme mír v Sýrii a Libyi, musíme vyřešit migraci mimo Evropu. Je v ní 1,5 milionu lidí, kteří nedostali azyl a měli by Evropu opustit. Když se ale obrátí na soud, tak ten řekne z hlediska lidských práv že mají zůstat. Je to velký evropský problém,“ konstatoval.

Špidla zašantročil důchodový účet

Dalším je terorismus. „A také zákony, které brání, abychom teroristy likvidovali a zatkli je ještě dříve, než spáchají nějaký atentát. Jak tomu bylo v Berlíně. Všichni věděli, že atentátník z Berlína vypálil předtím školu v Itálii,“ upozornil s tím, že když někdo chce získat v USA zelenou kartu umožňující povolení k pobytu, musí čekat. „Jarda Jágr taky čekal rok. A měl čtyři ručitele, byl jsem jedním z nich. To je americká administrativa. Trump to ještě zpřísnil. V Kanadě i v Austrálii to je podobné,“ vysvětlil a dal příklad z České republiky.

„Není normální, aby nemocnice v Sokolově čekala dva roky na ukrajinského chirurga z Oděsy, kterého chce. Na druhé strany se v Catanii vyloďují tisíce migrantů z Afriky. Ten chirurg potřebuje občanku, pas a povolení. Pan Zaorálek kdyby nebyl neschopný, bojovat by proti korupci. Víte kolik se platí prý za jedno pracovní povolení do České republiky? 1200 dolarů,“ prozradil.

Hlavním programových bodem hnutí ANO je dle jeho předsedy bezpečnost. „V Evropě máme vlastní obranu. Ve Středozemním moři se utopilo dvacet tisíc lidí. Nikdo neútočí na pašeráky. Oni migranty lákají, což jsou dnes už jen migranti ekonomičtí. Musíme to zastavit. Musí být stabilní režim v Libyi a v Sýrii a Marshallův plán pro Sýrii, rekonstruovat ji, aby se ti lidé mohli vrátit domů,“ objasnil. Každý stát by měl podle něj mít vlastní přistěhovaleckou politiku. „My tady nemáme multikulturní model, ani ho lidi nechtějí,“ upozornil.

Zmínil se i o dvourychlostní Evropě, o které se nyní mluví. „Já se v zahraničí ptám, jak to měříte, tu rychlost? My jsme snad pomalejší než Řecko? No určitě ne, když v Řecku je bankrot. My jsme skončili v minulém roce jako druzí nejlepší ve veřejných financích,“ uvedl.

Podle něj není náš hlas dostatečně v Evropské unii slyšet. Uvedl příklady z minulosti. „Poslali jsme tam Kužvarta a na první tiskovce se zjistilo, že neumí anglicky. Špidlu nechci ani komentovat. Ten nám zašantročil důchodový účet. Když Zeman s Grégrem prodali Transgas za 134 miliard a řekli, že založíme státní důchodový účet. Pak přišli Sobotka se Špidlou a tyto peníze zašantročili,“ řekl Babiš. Pravičák Klaus nám podle Babiše zničil naše banky, aby je pak levičák Zeman zprivatizoval. „Pravice zvyšovala daně a pak udělali oposmlouvu. Pravice i levice měly vždycky stejný program. A to jsou prachy a moc. A teď mají taky stejný program. Antibabiš,“ vypozoroval.

V odpovědi na dotaz na tělo se vyjádřil k rozhodnutí slovenského Ústavního soudu o jeho údajné spolupráci s StB a opravil některé prvoplánové interpretace. Babiš totiž žaloval u soudu Ústav paměti národa. „Soud mi dal za pravdu. Ústavní soud nyní tvrdí, že jsme špatně žalovali. Neměli jsme žalovat Ústav paměti národa, ale patrně ministerstvo vnitra. Netýká se to jenom mě, ale všech, kteří žalovali. Soudí se tisíce lidí. Složky skutečných estébáků skartoval tehdejší ministr vnitra Sacher hned po revoluci. Zeptejte se paní Marvanové. Byl jsem tam veden neoprávněně, bez mého vědomí, soud jsem vyhrál. Znovu ho vyhraji,“ vysvětlil Andrej Babiš.

Po skončení debaty opět podepisoval knížku O čem sním, když náhodou spím, novinkou bylo, že diváci dostali i cédéčko, kde je kniha namluvena. Andreje Babiše ještě večer čekala talkshow v libereckém hotelu Zlatý lev, kde měl s ním vystoupit i bývalý hokejový brankář Milan Hnilička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…