Babiš předpovídá, co udělá Zeman s premiérkou Němcovou

20.06.2013 15:15

Vybrat Miroslavu Němcovou jako kandidátku na premiérku byla z nouze ctnost ODS, myslí si šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Podle něj je to slušná žena, ale může skončit špatně, až začne konat prezident Miloš Zeman.

Babiš předpovídá, co udělá Zeman s premiérkou Němcovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

„Paní Němcová je bezesporu slušná žena. Během patnácti let ve vrcholné politice neměla žádný větší škraloup. Že občas půjčila služební parlamentní vůz svému synovi, jsme jí už odpustili. Všichni nakonec chceme pro děti to nejlepší,“ píše Andrej Babiš ve svém tiskovém prohlášení.

„Mohli bychom jí odpustit i bezbřehou adoraci Václava Klause. Ta paní Němcovou určitě přešla, když jí před volbou od dnes už bývalého prezidenta začaly přicházet vzkazy, ať v žádném případě nekandiduje na prezidentku, protože ‚na to nemá‘,“ dodává.

Na jednu věc v souvislosti s Václavem Klausem by si prý ale měla dát pozor. „Ať na to my ostatní máme názor jakýkoli, Miloš Zeman a Václav Klaus považují za nejlepší dobu tu, kdy zde vládli oni. A protože si tyto dvě nátury sedly, chtěly by tuto dobu vrátit,“ míní Babiš.

„Zvlášť nynější prezident bude dělat všechno pro to, aby měl na sestavení vlády a na premiéra co největší vliv, prakticky by chtěl být premiérem on sám. Dá se tedy očekávat, že dá Miroslavě Němcové nějaký úkol, který slabá premiérka z polorozpadlé ODS jen těžko splní. Co přijde pak, je otázka. Možná předčasné volby, možná nějaká úřednická či poloúřednická vláda,“ předpovídá.

„Miroslava Němcová má jedinou šanci, jak politicky přežít. Musí být silnější než Petr Nečas a ukázat, že chce skutečně jinou ODS. Podle toho, jak veřejně kritizovala policii po prvním zásahu ÚOOZ z minulého týdne, to ale spíš vypadá, že bude hájit ODS takovou, jaká je,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…