Babiš představil blog nepolitika. A vtipkoval o tom, jak prý ovládá média

05.11.2013 17:08

Uplynulý týden byl na politické scéně plný událostí a miliardář Andrej Babiš (ANO) se rozhodl podělit se se zájemci o svůj pohled na ně. Kluci v ČSSD se podle něj prý pohádali, Tomio Okamura je zřejmě rád, že se Vít Bárta nedostal do sněmovny a on sám podle všeho ovládá česká média. Bude se říkat, že ovládám i Reflex, klade si otázku.

Babiš představil blog nepolitika. A vtipkoval o tom, jak prý ovládá média
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Lídr hnutí ANO Andrej Babiš se rozhodl každého, kdo o to má zájem, informovat o tom, co se v uplynulém týdnu dělo v politice. Své zprávy nazývá „Deník nepolitika“, ačkoli po svém zvolení do Poslanecké sněmovny politikem již definitivně je. Shrnutí aktuálního dění se pravidelně bude objevovat na blogu serveru iDnes.cz, který Babiš také vlastní.

Jaké jsme měli štěstí s Bártou

Nejvíc pozornosti se dostalo rozkolu v ČSSD a svou glosu k dění přidává i Babiš. My ostatní nyní musíme čekat, až se kluci v ČSSD rozhodnou, kdo stranu vlastně řídí - zda demokraticky zvolený předseda, zda prezidentovi více než loajální místopředseda nebo ještě někdo úplně jiný,“ píše. Nemá prý nic proti večerním schůzkám na Hradě, jen chce jednat s předsedou strany, na což snad dojde po desátém listopadu.

Celý blog nepolitika Babiše k přečtení ZDE

S křesťanskými demokraty vedenými Pavlem Bělobrádkem a Tomiem Okamurou, předsedou hnutí Úsvit přímé demokracie, prý již jednal. Panu Bělobrádkovi podle vlastních slov již odpustil předvolební nesváry na téma kdo od koho opsal program a je připraven postupovat s ním ve shodě při jednání s ČSSD. Připomeňme, že KDU-ČSL v předvolební kampani naznačovala, že od ní ANO opsalo program.

„S Tomiem Okamurou jsme se bavili hlavně o přímé demokracii a většinovém systému, který by udělal v povolebním uspořádání jasno. Teprve v sobotu jsem si uvědomil, jaké měl Tomio Okamura (a my všichni také) štěstí, že se do sněmovny nedostal Vít Bárta...,“ prozrazuje dále Babiš. Nevynechává ani své hnutí ANO, jehož poslanecký klub se poprvé sešel a stanovil si, že omezí řečnickou dobu svých členů na tři minuty. Poslanci ANO tu prý nejsou od zdlouhavého řečnění, ale od toho, aby pracovali.

Ovládání médií

V minulém týdnu prý také dal dva rozhovory a v sobotu vyšly v médiích hned tři. Na to konto se o sobě Babiš dočetl, že ovládá média. Vypadá to skoro tak, jako by volal do všech médií a ptal se jich „Prosím vás, nemám co dělat, nepřijeli byste se mnou udělat rozhovor? O rozhovor ho prý žádal i týdeník Reflex. „V Reflexu po mně, mimochodem, chtěli rozhovor také, ale o čem by pak psali? Že ovládám i Reflex?“ ptá se Babiš.

V závěru prozrazuje, že 11. listopadu hnutí ANO startuje kolečko jakýchsi děkovných cest za občany, aby s nimi politici byli v kontaktu a poděkovali jim osobně za odevzdané hlasy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…