Babiš představil "hrdinku": Šetří státu stamiliony a vyhrožují jí prý smrtí

23.09.2016 16:38

Generální ředitelka Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) Kateřina Arajmu napsala komentář do deníku Právo k diskusi o transparentnosti státní správy a pokusila se přiblížit, jak vlastně svůj úřad vede, kolik si udělala nepřátel, a co všechno to obnáší. Informuje web Ministerstva financí.

Babiš představil "hrdinku": Šetří státu stamiliony a vyhrožují jí prý smrtí
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Arajmu se snaží ukázat ÚZSVM v novém světle, pokouší se o to, aby byl „otevřený a transparentní“, čímž údajně šlape na kuří oka mnoha lidem. „Skončila pro ně totiž doba parazitování na státním majetku,“ vysvětlila ředitelka.

Zdůraznila význam kontroly zakázek ze strany veřejnosti a uvedla, že svým otevřeným vedením úřadu si „udělala jeden druh nepřátel“.

„Kromě toho jsme tvrdým jednáním s dodavateli dosáhli slev v řádu desítek milionů korun v mnoha oblastech výdajů úřadu, například v IT systémech. Zastavila jsem systémy, které se buď vůbec nevyužívaly, nebo byly duplicitní. Tyto systémy byly pro stát naprosto zbytečné a představovaly typickou ukázku plýtvání veřejnými prostředky,“ napsala Arajmu a ztrhala předchozí smlouvy, které ÚZSVM uzavíral.

Tvrdí, že její otevřený a aktivní přístup k vedení již státu ušetřil takřka 500 milionů korun, a s majetkem nakládá „s péčí řádného hospodáře“. Čímž si opět přidělala další nepřátele. „Zavedla jsem i nový způsob prodeje státního majetku, a to transparentní výběrové řízení s aukcí, které výrazně zvyšuje příjmy státního rozpočtu,“ dodala.

„A jaká je odměna? Byli jsme nominováni na cenu Otevřeno, čehož si velmi vážím. Ale ‚odměnou‘ jsou opakované výhrůžky smrtí nebo mnohokrát propíchané pneumatiky u soukromého auta. Vyhrožovali mi i zabitím psa, který se pak skutečně na několik hodin ztratil a vrátil se v zuboženém stavu,“ shrnula Arajmu břímě své funkce a dodala, že proti tomu lze bojovat jen větší otevřeností a transparentností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…