Babiš přichází s populistickým zabavováním majetku, píše Reflex

30.07.2014 13:34

Ministerstvo financí maká, jak jeho šéf Andrej Babiš (ANO) slíbil. Podle serveru Reflex.cz ale pracuje i na ryze populistických slibech. Jedním z nich je příprava dokumentu o zabavování majetku bohatých nebo zavedení daně z luxusního života.

Babiš přichází s populistickým zabavováním majetku, píše Reflex
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

V právním státě by měl mít každý právo na majetek. Měla by platit také presumpce neviny, a tak by se nemělo automaticky předpokládat, že majitel jachty či soukromého letadla si nakradl peníze.

Jak se pozná, že je majetek dobře přiznaný?

Ministerstvo financí ale plánuje zavedení majetkových přiznání a nově přiznaný majetek porovnávat s přiznanými příjmy v minulosti. Jak se ale bude kontrolovat, jestli je majetek dobře přiznaný? Budou na sebe sousedi donášet, když jim přijde, že má někdo podezřele drahé auto v garáži? Anebo bude zřízen speciální úřad kontrolora?

Server Reflex.cz upozorňuje na fakt, že s nápadem přichází jeden z nejbohatších lidí v České republice. Co to asi o něm svědčí, když sám tvrdí, že si bohatí majetek nakradli.

Tribunál zřízený pro zabavování majetku zavání totalitou

„K odčerpání majetku by tedy došlo rozhodnutím nezávislého soudu, a to v případě, kdy bude shledáno, že určitý majetek s nejvyšší pravděpodobností pochází přímo či nepřímo z nelegálních zdrojů,“ cituje Reflex.cz vyjádření ministerstva.

To ale zavání totalitní společností, ve které fungují tribunály určené k zabavování majetku bohatých. 

Celý článek ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…