Babiš prozradil, co by udělal, kdyby vyhrál volby. V hnutí ANO asi nebudou rádi

25.11.2016 21:13

Šéf hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš nešetřil chválou na adresu prezidenta Miloše Zemana. Je to prý velmi zkušený politik, od něhož se Babiš ještě může leccos naučit. Vedle toho také dnes nejpopulárnější politik prozradil, jak si asi představuje svou vládu, pokud vyhraje volby.

Babiš prozradil, co by udělal, kdyby vyhrál volby. V hnutí ANO asi nebudou rádi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš přijímá gratulace k vítězství ve volbách

V rozhovoru pro server Info.cz Andrej Babiš významně pochválil prezidenta Miloše Zemana. „Pan prezident je zkušený politik a já se od něj můžu učit. Má skvělé oficiální projevy, ale občas, když jde mezi lidi, tak mu něco kontroverzního ujede. U některých lidí vyvolává emoce,“ připustil vicepremiér. „Kdybych mluvil jako on a bez papírů, tak si myslím, že mám o několik procent víc,“ dodal se smíchem.

S Milošem Zemanem prý mluvili i o tom, zda bude obhajovat svůj prezidentský mandát, ale šéf hnutí ANO nechce nic říkat. Definitivní ano, či ne řekne Zeman až příští rok na jaře. Babiš má ovšem za to, že má prezident dost sil i na další mandát. Nemluvě o tom, že týmu prezidenta se na Hradě jistě líbí. „Jeho okolí je určitě rádo na Hradě. Mají tam hezký výhled, kluci,“ řekl ministr financí.

Celý rozhovor najdete zde  

Pokud Babiš opravdu vyhraje volby, je připraven držet se své základní myšlenky a řídit stát jako firmu, přesněji řečeno rodinnou firmu. Pro rodinnou firmu pracují lidé s větším nadšením a Babiš by byl rád, kdyby všichni občané republiky s chutí pracovali i pro svůj stát. Rád k tomu využije vládu odborníků, třeba tým odborníků, který si vystavěl na svém Ministerstvu financí. 

„Myslím, že jsem na Ministerstvu financí postavil velice dobrý tým, který je složený vyloženě z úředníků a odborníků. Byla by škoda, kdyby sem přišel politik z jiné strany, rozdrbal by to tady a natáhnul si sem nějaké politické nominanty. Nechci spekulovat. Ten tým jsem formoval dlouho, i s chybami. Šel jsem do toho s lidmi, které jsem ani pořádně neznal. Bylo by mi líto, kdyby sem někdo přišel a ten tým rozprášil. Mají jasné představy. Vždycky jím říkám, aby si představili, že jsou ve vedení rodinné firmy, která se jmenuje Česká republika,“ shrnul svou představu Babiš.

Na poznámku, že jeho slova napovídají tomu, že je ochotný sestavit vládu odborníků, Babiš přitakal. „My už dnes máme ve vládě odborníky. Všechno je o tom, jestli umí řídit nebo rozhodovat,“ říká. Obavy, že se by se vláda složená z odborníků setkala v hnutí ANO s odporem, jeho předseda nemá. „Nejsme politická strana, ale hnutí. Nechápu, proč by měli chtít odměnu. Nedělají to pro mě. Šli to přeci dělat pro lidi, ne pro mě,“ má jasno Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…