Babiš prozradil, kdy proběhne sněm ANO

10.10.2014 22:12

Celorepublikový sněm vládního hnutí ANO, na kterém by měli být zvoleni místopředsedové hnutí, bude svolán nejpozději do 1. března příštího roku. Dohodli se na tom dnes členové výboru hnutí. ČTK to napsal předseda ANO Andrej Babiš. Výbor tvoří předsednictvo a šéfové krajských organizací. ANO má nyní pouze jednu místopředsedkyni Věru Jourovou, která plánuje ve své funkci příští týden skončit, protože se má stát členkou Evropské komise.

Babiš prozradil, kdy proběhne sněm ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šedesátník Andrej Babiš

Na dotaz, zda by se na sněmu mohla řešit i volba celého vedení či hodnotit vládní působení ANO, Babiš napsal: "Nevím. Scénář není určen. Jen termín." Jourová tento týden oznámila, že jako první místopředsedkyně ANO skončí zřejmě k 13. říjnu. Poslanecký mandát chce složit na schůzi, která by měla začít 21. října. Už dříve kvůli budoucímu působení v Bruselu odešla z čela ministerstva pro místní rozvoj.

Hnutí tak bude mít po jejím odstoupení jen osm řadových členů předsednictva. Ostatní čtyři místopředsedové, kteří byli zvoleni na sněmu v březnu 2013, rezignovali záhy po sněmu a jejich místa dosud nebyla obsazena. O svolání sněmu Babiš mluvil už na jaře letošního roku, jeho termín ale několikrát odložil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…