Babiš prý chystá s Agrofertem velkou fintu. "Lex Babiš" má být k ničemu

08.10.2016 10:03

Andrej Babiš zřejmě zvažuje, že Agrofert převede do svěřenského fondu tak, aby měl dál přístup k veřejným penězům. Píše o tom dnešní Právo.

Babiš prý chystá s Agrofertem velkou fintu. "Lex Babiš" má být k ničemu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrála firmy Agrofert

Zákon o střetu zájmů alias lex Babiš by totiž Agrofert připravil o veřejné zakázky a nenárokové dotace již od počátku příštího roku. Pokud by Babiš Agrofert převedl fondu, k veřejným penězům by měl přístup dál.

Na otázku Práva, zda skutečně zvažuje, že převede Agrofert do svěřenského fondu, jak naznačil ve čtvrteční debatě v ČT, Babiš odpověděl: „Je to jedna z možností. Počkám si na schválení lex Babiš Senátem a vyjádření svých právníků.“

Fond by prý mohl fungovat podobně jako Babišův investiční fond Hartenberg, který nakupuje a spravuje zdravotnická zařízení, například síť klinik pro umělé oplodňování.

„Je spravován nezávisle na mně. Mám podíl na majetku, ve správcovské firmě jsou akcionáři pan Jozef Janov a pan Libor Němeček. Fond je řízen panem Janovem a jeho týmem. Co a za kolik kupují, je čistě na nich. Já mám právo veta pro případ, že by se mi nějaké jejich investice nebo obchod nelíbily,“ dodal Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …