Babiš prý ovládá už i televizní radu. Šafrův server objevil dvě rozhodnutí, která teoreticky měla být velmi podobná...

25.07.2015 21:04

Kam až sahá Babišův vliv na dění v českých televizích, analyzuje SvobodnéFórum.cz. Například si všímá toho, že Rada pro rozhlasové a televizní vysílání řešila spor s TV Barrandov, když televize odvysílala reportáž o časopisu Sedmička. Podle serveru je zvláštní, že když FTV Prima propagovala časopisy ministra financí Andreje Babiše, Rada nereagovala.

Babiš prý ovládá už i televizní radu. Šafrův server objevil dvě rozhodnutí, která teoreticky měla být velmi podobná...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš při svém nominačním projevu

Regule RRTV přitom výslovně zakazují, aby televize v hlavní zpravodajské relaci divákům nabízela koupi výrobku, formou „více se dočtete“. RRTV však Primu požádala pouze o vysvětlení, kdežto v případě výše uvedené Sedmičky TV Barrandov zkritizovala.

„Pořad opakovaně propagoval aktuální vydání daného časopisu. V tomto kontextu byly prezentovány vybrané atraktivní kauzy a další informace s cílem vzbudit u diváků zájem o koupi tiskoviny,“ zní odůvodnění RRTV.

I z toho je zřejmý Babišův vztah s televizí Prima, ČT Babiš pro změnu kritizuje – ona sama zase kritizuje ministra financí. TV Barrandov Jaromíra Soukupa je pro Babiše nepříjemným soupeřem, ale i na něj je připraven.

„TV NOVA se tváří neutrálně, protože ještě před pár měsíci se hovořilo o zájmu Babiše o její koupi. A zatímco u nejúspěšnější komerční televize se o koupi pouze psalo, pak – podle spekulací přímo z televizního prostředí – Prima už částečně Babišovi patří. Proč by jinak jako jediný chodil do diskuzního pořadu bez oponenta, jeho výrobky by byly propagovány a časopisy dostávaly prostor ve zprávách,“ konstatuje SvobodnéFórum.cz.

Celý text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…