Babiš řekl, co mu vadí na EU

16.05.2019 10:01

Na konferenci k výročí 15 let členství České republiky v Evropské unii hovořil i premiér Andrej Babiš (ANO).

Babiš řekl, co mu vadí na EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Členství České republiky v Evropské unii považuji za zásadní. Je dobře, že nám členství umožňuje přístup na vnější trh. Budu rád, když se nám podaří odstranit poslední překážky ve volném pohybu služeb,“ sdělil Babiš úvodem svých slov, který vnímá jako podstatné i kohezní a strukturální fond. 

„Česká republika bohatne, příští rok sice dostane méně, ale důležité je, abychom dokázali prosadit naše priority,“ sdělil Babiš a zdůraznil i to, jak je důležitý Schengen. Hlavním problémem, který bychom měli vyřešit, je podle Babiše migrace, kdy bychom měli v otázce bezpečnosti mít jednotný postup a najít jednotné řešení. 

„Měli bychom se také ozvat ve věcech, které nám ze strany Evropské unie vadí,“ dodal Babiš a rozhovořil se i o řepce a solárních panelech a o tom, kdo toto vymyslel. „Bylo by dobré se zamyslet nad elektroauty. Jestli jsme se dostatečně zamysleli. Aby to neskončilo tak, že ta elektroauta nakonec budou vyvíjet hlavně v Číně,“ sdělil Babiš, že je na stole otázka emisí, ale například i uhasitelnosti baterií do elektroaut.

„Musíme bojovat proti protekcionismu ve světovém obchodě. Česká republika je jednou z nejstabilnějších ekonomik v Evropě. Od nás by se mohl leckdo učit, jak spravovat finance. Snížili jsme znovu zadlužení,“ podotkl. „Potřebujeme silnou Evropu, ale je potřeba mít Evropu plnou silných institucionálních států,“ dodal. Následně se rozhovořil i o Evropské komisi. 

„Strašně se mi líbí koaliční vláda Evropy, to má být zásadní. Právo Evropské unie musí být uplatňováno jednotně. Čekají nás problémy, které budeme muset řešit společně – sucho, kybernetické hrozby a další. Kybernetická bezpečnost je strašně důležitá. Unie se musí reformovat, aby mohla těmto problémům čelit,“ dodal a hovořil i o zahraniční politice, o Brexitu. Závěrem zdůraznil, že jsme připraveni se podílet na budování silné Evropy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…