Babiš rozdělí akcie do dvou fondů. Dohlédne na ně i paní Monika

03.02.2017 13:05

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš vložil akcie svých firem Agrofert a SynBiol kvůli zákonu o střetu zájmů do svěřenských fondů. Babiš to dnes řekl České televizi. Správci fondů jsou předseda představenstva Agrofertu Zbyněk Průša a právník Alexej Bílek. Dohled nad nimi bude vykonávat tříčlenná rada, jejíž členkou je i Babišova životní partnerka Monika Babišová.

Babiš rozdělí akcie do dvou fondů. Dohlédne na ně i paní Monika
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Zákon o střetu zájmů, jehož účinnost začíná 9. února, mimo jiné omezuje firmám členů vlády přístup ke státním zakázkám a k dotacím. Podle Babiše stát zákonem porušuje evropské právo, protože omezuje jeho vlastnická práva. Ministr už dříve prohlásil, že jedna z firem holdingu Agrofert podá kvůli zákonu stížnost k Evropské komisi.

reklama

autor: čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…