Babiš se chystá přitvrdit vůči koaličním partnerům. Tento nápad znepříjemní život jejich ministrům

21.02.2015 7:03

Hnutí ANO chce mít stínové ministry pro rezorty, kterým dnes šéfují jeho koaliční partneři. Lídr hnutí Andrej Babiš to uvedl v rozhovoru pro dnešní MF Dnes, jejímž je majitelem.

Babiš se chystá přitvrdit vůči koaličním partnerům. Tento nápad znepříjemní život jejich ministrům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

"V našem poslaneckém klubu je třeba dobudovat skupiny, které se budou věnovat jednotlivým odborným agendám. A najít stínové ministry na rezorty, které nám v dnešní vládě nepatří,“ řekl listu Babiš.

Stínovou ministryní by se mohla stát například místopředsedkyně sněmovny Jaroslava Jermanová, a to pro rezort zahraničí. Jde o překvapivou informaci, protože zatím se v Babišově hnutí věnoval zahraniční politice především europoslanec Pavel Telička, který je známý svým silně protiruským postojem a kladným vztahem k odkazu Václava Havla.

Stínovou ministryní sociálních věcí by se mohla podle Babiše stát poslankyně Radka Maxová, stínovým ministrem školství syn slavného hokejisty, poslanec Jiří Holeček. Post stínového ministra by mohl zastávat i kroměřížský advokát Radek Vondráček, známý bojem proti kouření v restauracích.

Redakce listu zmíněné adepty na posty stínových ministrů oslovila a všichni s tím, že by se odbornému rezortu věnovali, vyjádřili souhlas. Pouze s výjimkou Holečka: "Věnuji se sportu, to je jen jedna část současného Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Tomu bych šéfovat nechtěl,“ řekl listu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…