Babiš se na ulici setkal s invalidou a štědře ho obdaroval

14.10.2013 17:50

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš si je podle vlastních slov vědom skutečnosti, že lidé stojí o změnu politiky a jeho hnutí ji prý přináší. Všechny strany jsou proti Babišovi? Tak ať, říká miliardář. Jemu prý záleží přímo na voličích, což podle všeho dokazuje i svými skutky. Přesvědčili se o tom i posluchači Českého rozhlasu. Pokud bude mít hnutí ANO dostatečnou sílu, hodlá prosadit stabilní daňové prostředí či většinový volební systém.

Babiš se na ulici setkal s invalidou a štědře ho obdaroval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Hostem pondělních Dvaceti minut Radiožurnálu Českého rozhlasu byl miliardář a předseda uskupení ANO Andrej Babiš, který sám o sobě prohlašuje, že si nejde do politiky vydělat, má už peněz dost, ale chce skutečně v české politice něco změnit.

Politici musí začít plnit to, co slibují

"Dosáhneme nakopnutí spotřeby,“ slíbil v pořadu Babiš a poukázal přitom na zvýšení DPH někdejší vládou ODS, TOP 09 a VV. Hnutí ANO chce vrátit DPH na svou původní úroveň. Jednoznačně také slíbil, že bude jiným politikem, než jsme zvyklí. „Budu politik, ale jiný politik, než jsme zvyklí," zdůraznil Babiš s tím, že je správné řídit stát jako rodinnou firmu, protože to předpokládá řádné hospodaření. I ve státě je třeba postupovat jako řádný hospodář.

„My neříkáme, že budeme stát řídit hned. Teď můžeme být v opozici a můžeme předkládat zákony, které pomohou nastoupit na lepší politickou cestu. Pokud teď tady začne nějaká nová cesta a lidé uvidí, že jsme jiní, pak tady volby za čtyři roky můžeme vyhrát," soudí Babiš.

V pořadu také prozradil, že jeho hnutí bude prosazovat zavedení většinového systému, protože většinový systém je akční, zatímco v koalicích se jednotlivé strany především vydírají a nepracují v zájmu země. Faktem však je, že k případnému prosazení ústavních změn bude Babišovo hnutí potřebovat ústavní většinu. Konkurenční politické strany přitom prohlašují, že s Babišem nechtějí mít nic společného.

Zkuste si zvyknout, že něco může člověk udělat nezištně

„Všichni jsou proti Babišovi. Jaký má program ODS? Proti Babišovi. Jaký program má TOP 09? Proti Babišovi. Všichni jsou proti Babišovi, no tak fajn. Ale já potkávám lidi, kteří říkají, že už nestojí o ty stávající politiky, tak možná půjdou s námi,“ spekuluje Babiš. Ten jednoznačně prohlašuje, že k podpoře svého hnutí nikoho nepřemlouvá, nepřemlouval prý dokonce ani žokeje Váňu, jenž podpořil hnutí ANO.

„Zkuste si zvyknout, že něco může člověk udělat nezištně,“ pokračuje ve svém výkladu Babiš. Chce pomoci především podnikatelům, kteří podle něj potřebují stabilní daňové prostředí a nízké daně. Pakliže u nás vyhraje ČSSD, hrozí zvýšení daní v Česku a zahraniční firmy pak budou uvažovat o tom, že tzv. zvednou kotvy a půjdou například do Bulharska.

Babiš však nepodporuje jen podnikatele. V rámci Dne s kandidátem pracovníci Českého rozhlasu na své vlastní oči viděli postaršího muže, který vezl člověka na vozíku. Tento muž vyjádřil podporu panu Babišovi a požádal ho o pomoc. „Zavolejte mi po volbách,“ řekl prý postaršímu muži Babiš, obratem však sáhl do peněženky a dal muži svazek bankovek. "Zkrátka jsem viděl, že ten člověk potřebuje pomoc, to nebylo nic nahraného,“ zdůrazňuje Babiš. Redaktor jeho slova potvrdil.

Dobré je, že máme svobodu

Česko podle Babiše jednoznačně potřebuje změnu, ačkoli i on uznává, že ne všechno je za posledních třiadvacet let špatně. Hrozné je, že politici po volbách neplní to, co slibují před volbami, a ANO to hodlá změnit. Za pozitivní lze ale označit to, že v Česku máme po nastolení demokratického režimu svobodu říkat, co si skutečně myslíme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…