Babiš se obrátil na známé tváře. V kampani mu pomůže Telička i Kohout

26.04.2013 7:46

Šéf politického hnutí Ano 2011 a majitel skupiny Agrofert Andrej Babiš konečně nalezl vhodné osoby, které mu pomohou vypilovat volební program jeho hnutí a případně oslovit nové voliče. Doposud vedoucí pozice ve straně zastávali odborníci z oboru, v němž Babiš podniká, tedy ze zemědělství a chemie. Nyní však oslovil populárnější osobnosti.

Babiš se obrátil na známé tváře. V kampani mu pomůže Telička i Kohout
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

 

Jak uvedl deník Mladá fronta dnes, na nabídku mu zatím kývl bývalý eurokomisař Pavel Telička, politoložka Vladimíra Dvořáková a členové expertní skupiny NERV Pavel Kohout a Petr Zahradník. A proč si vybral zrovna je? „Kritizují poměry ve státě. A my s některými jejich názory souhlasíme,“ odvětil miliardář Babiš.

Všichni zítra vystoupí na ideové konferenci hnutí v Olomouci, kde budou přednášet o tom, „co je v této zemi špatně a co s tím lze dělat“. Babiš navíc zveřejní první programové teze.

Návrhy na radikální změny politického systému

Například liberální ekonom Kohout představí své radikální návrhy na společenskou změnu, které prezentoval už ve své knize s názvem Úsvit. Navrhuje novou ústavu, zrušení postu premiéra a vládu by svěřil prezidentovi, podobně jako v USA. „Pan Babiš si moji knihu četl, asi se mu to líbilo. Jinak by mě nezval,“ svěřil se Mladé frontě dnes.

„Pozvánku jsem přijal jako případný oponent toho programu, ale je to záležitost čistě expertní, nikoli politická,“ uvedl Zahradník, ekonomický expert na volné noze a další z pozvaných.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…