Babiš se předvedl jako analfabet, uvedl Kalousek. Šéf ANO na svém nápadu trvá

24.01.2014 19:55

Výrok nastupujícího ministra financí Andreje Babiše, že na účtech České národní banky leží zbytečně 350 miliard korun, které by bylo možné využít na splácení státního dluhu, v pátek ostře kritizoval bývalý ministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Jeho reakci přinesl server Novinky.cz. Babiš si ale za svými slovy stojí.

Babiš se předvedl jako analfabet, uvedl Kalousek. Šéf ANO na svém nápadu trvá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Všimnul jsem si, že pan prezident všechny kandidáty na ministry testuje z odborných znalostí. Nevím, jak testoval pana Andreje Babiše, ale myslím si, že pan Andrej Babiš své odborné znalosti sdělil celé veřejnosti tímto výrokem analfabeta,“ sdělil Kalousek serveru.

Babiš v rozhovoru pro ČTK řekl: „Budeme trvat na tom, že prostředky ve výši zhruba 350 miliard korun, které leží bez užití na účtech ČNB, využijeme při řízení státního dluhu.“

Místopředseda TOP 09 tvrdí, že žádná taková částka na účtech ČNB není. „Nikdo ve finančním světě neví, o jakých 350 miliardách je řeč,“ cituje server Kalouska.

Babiš na svém výroku nechce nic měnit, opírá jej o oficiální dokument Ministerstva financí, ze kterého je prý zřejmé, že průměrný zůstatek státní pokladny na účtech ČNB byl za 1. pololetí roku 2013 298,1 mld. korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…