Babiš se sejde s Hamáčkem, Zeman přijme Filipa a Okamuru

21.02.2018 6:06

Politici budou dnes odpoledne pokračovat v jednáních o možné podpoře vlády při druhém pokusu o její sestavení. Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) se setká s nově zvolenými představiteli ČSSD Janem Hamáčkem a Jiřím Zimolu. Prezident Miloš Zeman přijme na Hradě předsedy KSČM a SPD Vojtěcha FIlipa a Tomia Okamuru.

Babiš se sejde s Hamáčkem, Zeman přijme Filipa a Okamuru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády v demisi Andrej Babiš

Hamáčka zvolil o víkendu sjezd ČSSD předsedou strany, Zimola se stal statutárním místopředsedou. Babiš od schůzky s nimi očekává první informace o tom, jak by se ČSSD mohla postavit k vládní spolupráci s ANO nebo k podpoře jeho menšinové vlády. Předem Babiš vyloučil, že by on sám ve vládě nebyl, ačkoli sjezd sociální demokracie vyzval ANO, aby nenominovalo do kabinetu žádné trestně stíhané osoby.

KSČM a SPD o možné podpoře vlády jednají s ANO už několik týdnů a jejich představitelé chtějí o situaci jednat i s prezidentem. Ten dal v minulosti najevo, že by jako vhodné řešení viděl vznik menšinové vlády ANO, kterou by KSČM, SPD či ČSSD podporovaly ve Sněmovně. Babiš v úterý řekl, že podpora kabinetu od KSČM a SPD není jeho preferovanou variantou. Zcela vyloučil účast těchto dvou stran ve vládě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…