Babiš se tvrdě opřel do "mluvících hlav" z ODS a ČSSD

28.08.2013 7:55

V nedělním pořadu Otázky Václava Moravce si velice notovali hosté z ODS i ČSSD. Jak Miroslava Němcová, tak Lubomír Zaorálek se prý obávají příchodu nových stran a hnutí do sněmovny po podzimních volbách. Podle Andreje Babiše, podnikatele a předsedy hnutí ANO 2011, se ale obávají toho, co na jejich mnohaleté působení řeknou voliči. Napsal to v článku pro Právo.

Babiš se tvrdě opřel do "mluvících hlav" z ODS a ČSSD
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

Zaorálek, který strávil ve sněmovně pět volebních období, a Němcová, která má za sebou čtyři volební období, jsou odtrženi od reality všedního dne. Podle Babiše si zvykli na to, že je lidi volí, protože tomu tak vždycky bylo.

Lidem už vadí mluvící hlavy, které tvrdí, že bez nich politika nejde

Lidem ale dochází trpělivost s mluvícími hlavami, které nevykazují konkrétní výsledky. Vadí jim, že jejich život ovlivňují politici, kteří jsou neschopní a shodnou se akorát na tom, že bez nich nemá politika smysl.

Babiš se ve svém článku strefuje do tradičních ideových principů ODS, kterými je nejspíš zvyšování daní, a také do „široké členské základny“. To se ukáže po volbách, až se budou platit stranické příspěvky.

I zakladatelé Zeman a Klaus si všimli, že jejich původní strany jsou vyčpělé

Podobně je na tom ČSSD. Také se zaklíná jasnými principy, ale není to tak jednoznačné. Komu ty principy patří? Miloši Zemanovi? Nebo snad Vladimíru Špidlovi, Stanislavu Grossovi nebo Jiřímu Paroubkovi? Anebo Bohuslavu Sobotkovi, jehož životní náplní je už od studií procházení stranických sekretariátů?

Ani ČSSD, ani ODS svůj program neplní. Babiš poukazuje na to, že lidé, kteří dali těmto stranám tvář, dnes zakládají strany jiné. „I Zeman s Klausem si všimli, že jejich původní domovské strany jsou poněkud vyčpělé,“ napsal Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…