Babiš se v ČT rozesmál, když se ho ptali na dnešní rozsudek stran StB

12.10.2017 14:05

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se České televizi vyjádřil k tomu, zda byl agentem StB. Trvá na to, že je to nesmysl a že jde o pokus mafie ho zničit. Je to tatáž mafie, která vytáhla kauzu Čapí hnízdo. Může jít prý také o pokus odvést pozornost od krádeže českého lithia v režii ČSSD.

Babiš se v ČT rozesmál, když se ho ptali na dnešní rozsudek stran StB
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Favorit nadcházejících sněmovních voleb Andrej Babiš tvrdí, že znovuotevření debaty o tom, zda spolupracoval s komunistickou státní bezpečností, je záležitostí mafie, která údajně vytáhla na světlo také kauzu farmy Čapí hnízdo. Fakt, že spor o to, zda Babiš spolupracoval s komunistickou Státní bezpečností, rozhodoval slovenský ústavní soud a nikoli ten český, není podle Babiše až tak důležitý.

Anketa

Kolik dostane ve volbách TOP 09?

40%
6%
1%
4%
1%
hlasovalo: 9322 lidí

„Slovenský ústavní soud řekl, že všichni, kteří žalovali Ústav paměti národa, tzn. já nevím kolik jich je, to jsou stovky lidí, že vlastně žalovali na nesprávném místě, že jsme měli žalovat ministerstvo vnitra. Takže to nic nemění na tom, že já jsem vyhrál ten soud a jasně potvrdil, že jsem nespolupracoval, tak my to podáme znovu a znovu to vyhráme, protože o tom není pochyb. Žaloba bude určitě stejná, akorát tam bude jiná hlavička. Byl to určitě nestandardní krok, to co udělal ústavní soud, je to načasování, no můžu si o tom myslet leccos, takže...“ nechal Babiš větu nedokončenou. A začal se smát.

„Ty lidi, který jdou po mně tady, mají dlouhé prsty, ale to už nechám na lidi, jak si to vyhodnotí,“ pravil šéf hnutí ANO. Stačí se prý podívat, co píší čeští novináři. „Mafiáni, kteří stojí za tím mým sledováním Čapího hnízda a za Šumanem a odposlechy a který dělají tyhle kampaně, tak na Slovensko je to celkem blízko,“ doplnil Babiš.

Načasování této kauzy je podle Babiše jasné. Jde prý o to, aby se to „stále hrálo“. Politik má navíc za to, že se tu kauza StB hraje proto, aby se v Česku nemluvilo o lithiu. Tento kov podle Babiše ČSSD krade Čechům a dává ho Australanům. „A tak megakrádež lithia ČSSD, která tady okradla o dva tisíce miliard lidi a dává to Australanům, tak aby tohle se nehrálo a aby média hrály tady tyhle věci,“ zaznělo také z úst bývalého vicepremiéra.  

Prozradil také, že v minulosti StB Babišovi vyhrožovala, že odmítal být povolnější. Trvá si také na tom, že nikdy žádnou spolupráci s StB nepodepsal a všechno je to smyšlené.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…