Babiš se vysmál novinářům a pak jim vynadal. A odletěl na Slovensko

07.02.2019 11:42

Premiér Andrej Babiš (ANO) předstoupil před novináře před odletem na Slovensko, kde se uskuteční summit zemí V4. Kromě toho, že uvedl, co jej na summitu čeká, vyjádřil se také k případným změnám ve vládě a k aktuální kauze kolem koncernu Agrofert.

Babiš se vysmál novinářům a pak jim vynadal. A odletěl na Slovensko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

„Budou evropské volby, tak si určitě budeme mít co říct. Je to samozřejmě i setkání v rámci třicátého výročí vlastně států V4 a sjednocení Německa. Připomínáme si 30 let sametové revoluce, samozřejmě osudy národů V4 plus Německa mají i společnou historii, takže je to takové symbolické setkání,“ řekl úvodem Babiš. 

„Předpokládám, že budeme debatovat i o aktuálních tématech, to znamená rozpočet, blížící se volby, migrace,“ poznamenal Babiš. „Návrh rozpočtu kritizuji opakovaně, evropské struktury nás stojí více peněz. Potřebujeme míň Evropy, ale kvalitnější Evropu,“ řekl jasně Babiš, že chce hlavně peníze na investice. „Ani nepředpokládám, že bychom za této komise našli shodu z hlediska představ o rozpočtu,“ podotkl.

Anketa

Udělal Zeman dobře, když blahopřál Juanu Guaidóovi k převzetí úřadu prezidenta Venezuely?

hlasovalo: 14871 lidí

Následně se rozhovořil o možném odchodu ministra dopravy Dana Ťoka (ANO) z vlády, kdy předseda KSČM Vojtěch Filip uvedl, že existuje dohoda o obměně na resortu. „Pan předseda Filip jej nemá rád. Žádné takové dohody ale neexistují,“ poznamenal. „Jsou to nesmysly. Vy si vystačíte sami, odvoláváte si a jmenujete ministry,“ rozesmál se Babiš. „To, zda budou ministři ve vládě, nebo nebudou, s panem Filipem neřeším. Není to KSČM, kdo bude rozhodovat o tom, kdo bude ve vládě, nebo nebude,“ zopakoval pak Babiš. 

Závěrem se pak Babiš vyjádřil i ke zprávě německé rozhlasové stanice Deutsche Welle pojednávající o tom, že společnosti patřící pod Agrofert zaměstnávají cizince za nevhodných podmínek. „Ten článek začíná, že jsem populista protimigrantský. A těchto sprosťáren ze strany promigrantských médií, jako je The Guardian a Deutsche Welle, stále přibývá. Evidentně v Evropě vadím lidem. Je to vymyšlený článek, smyšlený článek, samá nepravda,“ rozhorlil se Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…