Babiš si utahuje z Topolánka: To je strašná škoda, že nezaložil stranu s Klausem

03.10.2013 14:25

Miliardář Andrej Babiš se ohradil proti slovům bývalého premiéra Mirka Topolánka, který ve středu prohlásil, že Babiš se chce dostat do politiky, aby zabránil vyšetřování kauz, které se ho týkají. A lituje prý, že nevyšla Topolánkova spolupráce s Klausem.

Babiš si utahuje z Topolánka: To je strašná škoda, že nezaložil stranu s Klausem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Je ale vidět, jak moudře náš bývalý premiér ještě dnes uvažuje,“ napsal Babiš. „Pokud chcete, aby se na vás nic nenašlo, hlavně tedy, aby se nezačaly vyšetřovat vaše kauzy, tak veřejně oznamte, jak tu Klaus s Topolánkem hospodařili. Pak založte hnutí, případně jiný politický subjekt. Žádný novinář si vás nevšimne a už vůbec nikdo, natož vaši političtí oponenti, se pak určitě nebude šťourat ve vaší minulosti,“ píše ironicky.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Ruce vzhůru!

A pokračuje: „Je každopádně veliká škoda, že se Mirek Topolánek a Václav Klaus nechytli za ramena a uskupení, které by se mohlo jmenovat například Opravdu Dobré Staré časy, nakonec nezaložili. V jedné partaji se mohla konečně sejít toskánská parta s Klausovým křídlem, určitě bychom rádi sledovali kombinaci pánů Dalíka, Řebíčka, Romana, Bartáka, Hrdličky, Janouška, Béma, Kolibříka, Mazánka, Šťastného a třeba by se ještě přidal nějaký ten iluminát,“ vyjmenovává Babiš známé „kmotry“.

Celé vyjádření Andreje Babiše ZDE.

„Takové uskupení by si mohlo dát do programu okamžitou amnestii pro všechny, kteří okrádali lidi a musejí čekat na soudní verdikt déle než hodinu. Ale hlavu nebo ruce vzhůru! Ještě není všem dnům konec, nebo, jak říká s oblibou pan Topolánek, es kommt der Tag... A třeba to kluci ještě nějak dohromady dají,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…