Babiš si za to může sám. Tomio Okamura vydal vážné prohlášení, které mnohé odkrývá

02.11.2017 14:12

Hnutí SPD nabídlo hnutí ANO vládní spoluodpovědnost za Českou republiku na základě spolupráce při prosazování programových bodů SPD. Předseda hnutí ANO Andrej Babiš to odmítl s tím, že vládní spolupráce s SPD je pro ANO nepřijatelná. Tak zní začátek usnesení strany Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury.

Babiš si za to může sám. Tomio Okamura vydal vážné prohlášení, které mnohé odkrývá
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

SPD podle usnesení považuje slova Andreje Babiše za jasný signál, že tento vládní projekt hnutí ANO nepočítá s podporou SPD. „Plnou odpovědnost za odmítnutí vládní spolupráce nyní nese předseda hnutí ANO Andrej Babiš,“ konstatuje usnesení.

Anketa

Jak dlouho byste Andreji Babišovi dovolili vládnout bez důvěry sněmovny?

hlasovalo: 13063 lidí

Práci také zahájil poslanecký klub SPD. „Všech 22 poslanců hnutí podepsalo zakládací listinu klubu. Předsedou klubu se stal Radim Fiala. Poslanecký klub bude při ustanovení Sněmovny usilovat o funkci místopředsedy Sněmovny. Kandidátem SPD na tuto funkci je Tomio Okamura,“ píše se rovněž v usnesení.

Původní text ZDE

Závěrem se SPD vyjádřilo také k událostem ve Španělsku. Strana považuje události za projev jasné absence demokratické komunikace s občany. „Rozhodnutí španělské vlády zrušit autonomii Katalánska a řešit věci mocenskou silou prohloubí krizi v zemi. Naprosto zřejmý je postoj EU. EU podporuje referenda jen tam, kde se to hodí. Odpor Katalánců se mocensky nepodaří zlomit a dojde k další eskalaci konfliktu,“ zakončuje usnesení.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…