Babiš spouští slosování účtenek o ceny, opozice vybízí k bojkotu: Nepřispívejte ministrovi na jeho zvrácenou zábavu

01.10.2017 7:01

Dnešním dnem startuje loterie k elektronické evidenci tržeb. Podle ministerstva financí má účtenkovka motivovat lidi k tomu, aby si brali v obchodech a restauracích účtenky a tím jejich majitele donutili přiznávat všechny tržby. Opozice to však kritizuje a považuje to za udávání. Píše o tom server Echo24.cz.

Babiš spouští slosování účtenek o ceny, opozice vybízí k bojkotu: Nepřispívejte ministrovi na jeho zvrácenou zábavu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace za svobodu podnikání, proti EET a proti budování socialismu

V souvislosti s účtenkovkou hovoří také například poslanec TOP 09 Martin Plíšek o tom, že jde o předvolební populismus hnutí ANO a celé vlády. "Kupování voličů za státní peníze je velmi neodpovědné," řekl Plíšek s tím, že jeho strana chce po volbách EET zrušit. 

Místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija pak vyzvala občany, aby se této udavačské loterie neúčastnili. "Doufám, že nadcházející volby zkrátí životnost této loterie na nezbytné minimum a bude společně s EET v co nejkratším čase zrušena,“ dodala Udženija.

Původní text ZDE.

Elektronická evidence tržeb se v současné době týká všech podnikatelů v pohostinství a prodejců. Příští rok se má dotknout nejprve lékařů a svobodných povoláních, následně i všech ostatních.

V účtenkové loterii budou moci lidé vyhrát až milion korun či automobil. Následují výhry od 100 korun po 300 tisíc. Výhry mají lidi motivovat k tomu, aby si účtenky brali. Udženija však protestuje i proti výši výher a nákladovost hry. Provoz účtenkovky podle ní vyjde na více než 110 milionů korun. 

"My všichni tak přispějeme na zvrácenou zábavu ministerstva financí, které si evidentně přeje návrat do socialistických dob. Ministerstvo financí by místo toho mělo věnovat úsilí podstatnějším věcem, jako je snížení byrokracie, zjednodušení komunikace se státem nebo snížení odvodů státu," uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…