Babiš spouští vlastní intelektuální klub. Více se prý dozvíme ve čtvrtek

20.10.2014 18:57

Přednáškou egyptologa Miroslava Bárty na téma Vývoj civilizací včera a dnes zahájí ve čtvrtek činnost avizovaný think-tank vicepremiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Elektronická pozvánka adresovaná zástupcům akademické, veřejné a podnikatelské sféry uvádí, že hnutí ANO má zájem na prohlubování celospolečenské diskuse o směřování české i evropské politiky. Podrobnosti o Institutu pro politiku a společnost chce ANO představit novinářům ve čtvrtek odpoledne, řekla ČTK mluvčí hnutí Lucie Kubovičová.

Babiš spouští vlastní intelektuální klub. Více se prý dozvíme ve čtvrtek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Večer na Žofíně otevře Babiš společně s kandidátkou na pražskou primátorku Adrianou Krnáčovou. O významu think-tanků v moderní společnosti pak bude mluvit Kenneth Maly z univerzity ve městě La Crosse ve Wisconsinu.

Babiš o prázdninách deníku Právo řekl, že institut bude prezentovat liberální hodnoty, klíčová pro něj bude orientace na Evropskou unii. Think-tank by měl také vypracovávat stanoviska a expertizy pro politiky hnutí a vychovávat nové lídry, doplnit ANO o experty, kteří hnutí zatím chybějí.

Zázemí v podobě think-tanků, které vzdělávají členy a pořádají konference, si vybudovala většina českých parlamentních stran. ODS spolupracuje s vysokou školou Cevro, TOP 09 založila think-tank TOPAZ, sociální demokraté spolupracují s Masarykovu demokratickou akademií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…