Babiš šťouchal do lidovců kamarádem mrtvého Mrázka. Odpověď přišla od dámy z europarlamentu

16.11.2013 13:49

Místopředsedkyně KDU-ČSL a europoslankyně Zuzana Roithová odmítá kritiku ze strany Andreje Babiše. Ten lidovcům vytýká, že mezi jejich sponzory patří i pražský developer Luděk Sekyra. Roithová pro ParlamentníListy.cz uvedla, že neexistují žádné důkazy o Sekyrově trestné činnosti.

Babiš šťouchal do lidovců kamarádem mrtvého Mrázka. Odpověď přišla od dámy z europarlamentu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zuzana Roithová

„Andrej Babiš je pod mediálním tlakem nejen kvůli lustračnímu osvědčení. Brání se útokem, respektive šťouchancem. Pokud jde o sponzorské dary pro KDU-ČSL, všechny jsou na transparentním účtu na daném webu. Pokud by existovalo opodstatněné podezření, že sponzor páchá trestnou činnost, tak KDU-ČSL by jeho dar vrátila. Pan Sekyra není a nebyl stíhaný a MF Dnes mu dává prostor jako odborníkovi,“ uvedla Roithová.

Snaha odvést pozornost od vlastních problémů

Babiš označuje Sekyru za přítele Františka Mrázka, který bývá považován za někdejšího kmotra pražského podsvětí. Sekyra vnímá Babišova slova jako snahu odvést pozornost od vlastních problémů. „Vidím za tím snahu odvrátit pozornost od vlastních problémů, které si měl Andrej Babiš vyřešit před vstupem do politiky. Mohl mít dnes klidnější život,“ řekl Právu.

Právě ve čtvrtečním Právu se Babiš pustil do lidovců. „Lidovci mají problém s mou lustrací, někteří naši členové zase mají problém, že KDU-ČSL financuje přítel Františka Mrázka pan Luděk Sekyra. Předseda lidovců Pavel Bělobrádek nebyl v médiích ani schopen říct, kolik miliónů jim dal. Doufám, že zprůhlední své financování. Bylo by špatné, kdyby byly strany řízeny ze zákulisí,“ prohlásil.  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…