Babiš svým novinám řekl, že sankce proti Rusku nic nepřinesly

02.10.2014 13:02

Sankce proti Rusku nic nepřinesly. Je třeba hledat jiné řešení, protože pokud by situace gradovala, poškozeno by bylo nejen Rusko, ale i Evropa. V rozhovoru pro čtvrteční MF Dnes to uvedl ministr financí Andrej Babiš.

Babiš svým novinám řekl, že sankce proti Rusku nic nepřinesly
Foto: Radim Panenka
Popisek: Andrej Babiš v Paříži

V rozhovoru vyjádřil také přesvědčení, že většina evropských politiků ze sankcí není nadšená. „Hlavně v Německu a ve Francii to může hospodářství poškodit. Sankce nic nepřinesly, podle mě je třeba hledat jiné řešení, protože pokud by to gradovalo, budou poškozovat Rusko i Evropu,“ konstatoval ministr financí a šéf hnutí ANO.

Podle Babiše by bylo řešením, kdyby „si evropští státníci na nejvyšší úrovni sedli za stůl spolu s Putinem, Porošenkem a Obamou a dohodli se“.

Škoda Transportation nezíská zakázku na petrohradské metro

Dopady sankcí na českou ekonomiku se prý propočítat nedají. „Zásadní dopad je, že jak zdevalvoval rubl, tak ruští občané přestali nakupovat spotřební zboží. To má přímý dopad třeba na výrobce aut včetně Škody,“ uvedl a přidal informaci, že Škoda Transportation nezíská zakázku na metro v Petrohradě. Přestože v podmínkách nebylo, že dodavatel nemůže být z EU.

reklama

autor: vam

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …