Babiš tvrdí, že jako jediný politik zveřejnil všechny příjmy. Sobotku vyzval, ať udělá totéž

31.01.2017 22:21

Vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO) řekl ČTK, že jako jediný politik zveřejnil všechny své příjmy od roku 1993. Vyzval předsedy ostatních stran zastoupených ve sněmovně, aby udělali totéž. Babiš tak reagoval na výzvu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), aby vysvětlil nejasnosti ohledně svého majetku.

Babiš tvrdí, že jako jediný politik zveřejnil všechny příjmy. Sobotku vyzval, ať udělá totéž
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Babiš zopakoval, že jeho příjmy jako zaměstnance po zdanění dosáhly 1,5 miliardy korun a kromě toho měl příjmy nepodléhající zdanění ve výši zhruba jedné miliardy korun. „Takže čisté příjmy, které se nedaní, a čistý příjem, který jsem zdanil, byly asi 2,5 miliardy. Toto jsem měl od roku 1993,“ řekl Babiš s tím, že jeho výdělky stačily na nákup dluhopisů jeho holdingu Agrofert v roce 2013 i na jeho živobytí.

Sobotka podle Babiše měl příležitost se ho na výši příjmů zeptat a neměl posílat vzkaz přes média. „Mně je líto, že premiér, který byl ministrem financí, nerozumí, co to jsou hrubé daněné příjmy a příjmy, které nepodléhají zdanění,“ podotkl Babiš.



„Já bych rád vyzval všechny předsedy parlamentních stran, a hlavně pana Sobotku, aby zveřejnili veškerý majetek a všechny svoje příjmy od roku 1993, jako jsem to udělal já, a kolik daní zaplatili. Ať to udělá pan (předseda ODS Petr) Fiala, pan Sobotka, pan (předseda TOP 09 Miroslav) Kalousek, všichni,“ řekl vicepremiér.

S pochybami o Babišově majetku přišel jako první server Echo24. Podle něj Babišovy příjmy nestačily na nákup dluhopisů Agrofertu. Babiš to dnes označil za dezinformace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…