Babiš ukázal náhradu za Kasla. Za neznámou podnikatelkou bude stát bojovnice za transparentnost nebo vdova po architektovi

23.07.2014 20:55

Ministr financí Andrej Babiš po dlouhém hledání konečně našel pro svoje hnutí kandidáta na pražského primátora. V podzimních komunálních volbách povede kandidátku ANO podnikatelka Martina Schopperová. Jasno je i o trutnovském kandidátovi do Senátu.

Babiš ukázal náhradu za Kasla. Za neznámou podnikatelkou bude stát bojovnice za transparentnost nebo vdova po architektovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Dvaačtyřicetiletá podnikatelka Martina Schopperová je náhradou za původního lídra kandidátky hnutí ANO Jana Kasla. Ten byl z kandidátky vyškrtnut poté, co se nepohodl s šéfkou pražské buňky strany, Radmilou Kleslovou.

Babiš posléze lanařil známá jména. Jedničkou v Praze se měl stát například šéf pražské ZOO Miroslav Bobek nebo bývalý moderátor Roman Šmucler. Získat se mu ovšem povedlo až Schopperovou. Ta měla původně kandidovat za hnutí Pražané.cz.

Obsazena jsou již i další místa na kandidátce. „Dvojkou bude provozovatel portálu www.bankovnipoplatky.com Patrik Nacher. Na třetím místě kandidátky je náměstkyně Ministerstva vnitra za ANO a bývalá šéfka české pobočky Transparency International Adriana Krnáčová," sdělil serveru Aktuálně.cz mluvčí hnutí ANO Martin Hasoň. Na pražské kandidátce ANO můžeme nalézt i vdovu po architektu Janu Kaplickém, Elišku Kaplicky. Ta figuruje na šestém místě.

Na Babišově kandidátské listině je i šéf textilky Juta Jiří Hlavatý

Ministr financí a místopředseda vlády Andrej Babiš se blýskl i kandidátem do Senátu. V obvodu Trutnov bude za jeho hnutí jako nezávislý kandidovat šéf největší české textilky Juta Dvůr Králové Jiří Hlavatý.

Pětašedesátiletý podnikatel se podle informací Aktuálně.cz  v politice dosud otevřeně neangažoval. V případě zvolení senátorem chce údajně dál zůstat v čele Juty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…