Babiš ukázal, že nemá vůbec žádné hranice, varuje Tomáš Klvaňa

10.02.2016 22:09

Tomáš Klvaňa si v komentáři pro Reflex.cz klade otázku, co bude dělat Andrej Babiš teď, když dosáhl nesporného politického úspěchu s elektronickou evidencí tržeb. Otázkou je, zda má vůbec nějaké osobní hranice, za které by v touze po ještě větší moci už nebyl ochoten zajít, nebo bude po vzoru prezidenta Miloše Zemana ochoten zneužít třeba i xenofobní strategii, aby definitivně ovládl Česko.

Babiš ukázal, že nemá vůbec žádné hranice, varuje Tomáš Klvaňa
Foto: hns
Popisek: Jeden ze studentských vůdců Tomáš Klvaňa

Andrej Babiš (ANO) může po dnešku říci, že dosáhl politického úspěchu. Prosadil elektronickou evidenci tržeb. Jde o malicherné opatření, u něhož navíc nelze vyloučit nebezpečné zneužití, ale voliči mu zřejmě uvěřili, že s pomocí tohoto zákona teď dokáže zázraky.

„Přičemž sám Babiš uvádí, že na daních se v rozporu se zákonem ročně nezaplatí 170 miliard. Jde tedy o směšný poměr, zvážíme-li počet slov chrlený do prostoru veřejné debaty na tohle téma, většinu z nich metaných hnojomety ANOfertu,“ poznamenává Klvaňa.

Celý komentář naleznete zde

A co bude dál? Babiš už dokázal, že je schopen úspěšně se svézt na lecjaké vlně. Do Sněmovny se ostatně dostal díky tomu, že se přižili na protikorupčním tažení, jehož rozpoutání si společnost přála. Trik se Babišovi zdařil a teď díky němu válcuje pravicovou opozici. Drží ho na uzdě premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a to je prý třeba mu připsat k dobru.

Majitel Agrofertu by se zřejmě rád premiéra zbavil. Rozuměj, rád by se sám stal premiérem a nejlépe by pro něj asi bylo, kdyby dokázal sestavit jednobarevnou vládu podle maďarského vzoru Viktora Orbána. Na to mu ale schválení elektronické evidence tržeb a další sliby o boji s korupcí zřejmě stačit nebudou. Bude potřebovat nějaké nové téma, na němž by se svezl a ještě posílil svojí moc.

„Babiš hledá pořádně napěněnou vlnu, jež by našemu surférovi vynesla silné premiérské křeslo, a to teoreticky může být xenofobní strategie. Elektronická kasička by proti frontálnímu útoku toho typu byla jako knoflíková válka vedle maršála Koněva. V následujících měsících před regionálními a senátními volbami uvidíme, zda má nějaké zábrany, nebo ho budeme muset připsat na stejný seznam všehoschopných populistů, kde už je prezident Zeman,“ uzavřel varovně autor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…