Babiš ukazuje tvář Západu, chválí Martin Fendrych. Fotí se s Billem Gatesem, zato Zeman s Jakuninem

20.10.2018 20:20

Komentátor Martin Fendrych má za to, že šéf hnutí ANO a premiér Andrej Babiš rozhodně není ideálním předsedou vlády. Třeba proto, že se nezdráhá ukázat úslužnost vůči Rusku. V tomto se prý shoduje s prezidentem Zemanem. Fendrych však vítá, že Babiš má i druhou tvář, tvář kterou ukazuje Západu. Snaží se dobře vycházet s německou kancléřkou Angelou Merkelovou nebo s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem.

Babiš ukazuje tvář Západu, chválí Martin Fendrych. Fotí se s Billem Gatesem, zato Zeman s Jakuninem
Foto: Úřad vlády
Popisek: Andrej Babiš se setkal s Angelou Merkelovou

Český premiér Andrej Babiš (ANO) má podle komentátora serveru Aktuálně.cz Martina Fendrycha dvě tváře. Jednu tvář ukazuje východu. Lze ji popsat jako tvář zemanovskou. V těchto dnech ji představoval předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček, který prý s požehnáním šéfa hnutí ANO podlézá ruským politikům.

Ale Babiš má i druhou tvář, západní tvář, kterou vystavuje na odiv on sám. Právě kvůli této své západní polovině tváře se podle Fendrycha předseda vlády schází s americkým miliardářem Billem Gatesem a snaží se jednat s ostatními partnery z EU. Fendrych má za to, že za tuto západní polovinu premiérovy tváře bychom měli být vděční a plně ji podporovat.

„Srovnejme Miloše Zemana a Andreje Babiše. Prezident rád harcuje do Číny, rád se drží blízko Si Ťin-pchinga (je mu fuk, že jeho čínský poradce na Hradě Jie Ťien-ming zřejmě skončí za mřížemi pro korupci), rád se fotí s Vladimirem Putinem, jeho kámoš není Bill Gates, nýbrž bývalý kágébák Vladimir Jakunin, americký prezident Donald Trump se s ním radši nesejde, aby nezhoršoval svoji prokremelskou pověst, a tak to jde dál a dál,“ napsal Fendrych.

„Babiš ‚to má‘ úplně naopak, stojí o Macrona, o Merkelovou (za tou byl, pravda, Zeman taky, zřejmě i on vyvažoval), souhlasil, aby byli z Česka vyhoštěni tři ruští špioni kvůli pokusu o vraždu double agenta Skripala a jeho dcery, a je vidět, že setkání s Billem Gatesem si doopravdy považuje, tam se chce blýsknout, ne v Kremlu,“ pokračoval autor,

Fakt, že chce premiér spolupracovat s politiky z EU vede k tomu, že chce jednat v jejím rámci, nikoli proti EU, jak to podle Fendrycha činí Miloš Zeman. Za rozhodně pozitivní Fendrych označuje i skutečnost, že Babiš hovoří o projektech na stavbu školek a škol v Sýrii. Pokud je zrealizuje, zaslouží si podle komentátora poklonu. Na rozdíl od Zemana, který stojí na straně diktátora Bašara Asada a jeho hlavního spojence Ruska.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…