Babiš ustupuje komunistům. Chce zřídit státní banku

07.04.2021 22:46

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve středu večer předal komunistům návrh na zřízení komerční banky v rukách státu. Jde o jednu z podmínek KSČM pro podporu menšinového kabinetu. V úterý skončilo hlasování členů ÚV, v němž se drtivá většina vyjádřila pro ukončení tolerance kabinetu ANO a ČSSD, informují Novinky.

Babiš ustupuje komunistům. Chce zřídit státní banku
Foto: Hana Brožková
Popisek: Premiér Andrej Babiš

„S našimi experty prostuduji návrh na založení banky komerčního typu v rukách státu,“ popsal po zhruba hodinu a půl dlouhém jednání další kroky. Podle předsedy poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka jde „o konkrétní materiál“.

Mezi stranami v době boje s pandemií koronaviru probíhá dohodovací řízení, kromě vzniku banky řeší například i možné spojení zdravotních pojišťoven. Řízení bylo na týden přerušeno.

Celý text ZDE.

Ministr obrany Lubomír Metnar byl podle Filipa požádán, aby jednání o sloučení Vojenské zdravotní pojišťovny a Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra odbrzdil.

Podle Faltýnka se lídři ANO a KSČM shodli na tom, že vláda plní 60 procent závazků obsažených v toleranční dohodě, 40 procent ne. Filip označil poměr za realistický, byť míní, že požadavky měly být plněny rychleji. Chce, aby dohodovací řízení skončilo do příští soboty, kdy se sejde Ústřední výbor KSČM. Uvedl ale, že široké vedení se k věci vyjadřovat zřejmě nebude.

 

 

 

 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…