Babiš utřel Kalouska: Byl to největší fanda hazardu. Praha je skoro Las Vegas

10.04.2014 9:57

Ministr financí Andrej Babiš uspořádal další ze série „sekčních“ tiskových konferencí, na kterých představují své vize jednotliví náměstci. Protentokrát došlo na náměstka Ondřeje Závodského, který zodpovídá za oblasti zastupování státu ve věcech majetkových a regulace hazardu.

Babiš utřel Kalouska: Byl to největší fanda hazardu. Praha je skoro Las Vegas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Právě hazard se stal předmětem úvodního příspěvku ministra Babiše. „Hazard tu měl po revoluci výsadní postavení, když dvacet let prakticky neplatil daně,“ uvedl Babiš. Sice měl povinnost část svých zisků odvádět na veřejně prospěšné účely, z médií jsme se však mohli dozvídat, že toto pravidlo bylo do značné míry obcházeno.

„Historicky největší fanda hazardu byl pan Kalousek,“ jmenoval ministr svého předchůdce a připomněl, že to byl právě tento ministr, kdo navzdory usnesení vlastní strany KDU-ČSL povolil internetové sázení, které se mělo ukázat jako obrovský problém. „Mimo jiné kvůli tomu dnes řešíme arbitráže od firem, které to povolení nedostaly,“ připomněl Babiš.

Hazard je navíc podle něj sám o sobě negativní činností, která ročně způsobuje stovky sebevražd, má na svědomí zničené rodiny a celkově na společnost působí devastačně. U nás se podle Babiše rozvinul naprosto neuvěřitelným způsobem. „Já jsem zjistil, že Praha je v přepočteném počtu kasin na druhém místě na světě, za Las Vegas,“ uvedl ministr.

Pokud jde o zastupování státu ve věcech majetkových, chtěl by Babiš především udělat ve státním majetku pořádek. Ministerstva a jejich podřízené instituce podle něj vlastní přibližně 5,5 tisíce nemovitostí, které doposud nikdo nedokázal ani sepsat. To prý potvrzuje jeho dlouhodobý názor, že stát neumí se svým majetkem podnikat. Přitom jen samotná správa a využití těchto budov by se podle něj dalo dělat mnohem snáze.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…