Babiš už možná našel svého náměstka. Auditora, co odhalil šmeliny na severu

19.01.2014 14:58

Prvním náměstkem předpokládaného ministra financí Andreje Babiše by se možná mohl stát auditor Lukáš Wagenknecht, jenž odhalil miliardové otazníky v Regionálním operačním programu Severozápad. Tuto možnost však zatím ani sám Lukáš Wagenknecht, ani Andrej Babiš nepotvrdili.

Babiš už možná našel svého náměstka. Auditora, co odhalil šmeliny na severu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

„Nemluvím o postu. Ale na ministerstvo ho přivedu, je jedním z mých poradců na finance,“ sdělil Andrej Babiš serveru Česká justice. „Já chápu, že se na takové věci ptáte, ale zatím řešíme úplně jiné věci než personální otázky,“ odpověděl Lukáš Wagenknecht s dodatkem, že již působí v radě hospodářských poradců zaměřujících se na veřejnou správu, státní službu, řízení a audity. Zprávu o tom přinesl internetový deník Týden.

Andrej Babiš již dříve naznačoval, že interní audity na ministerstvu patří mezi jeho priority. „Nejde jen o evropské peníze, ale o veřejné rozpočty vůbec. Ty tady pořádně nekontroluje nikdo,“ konstatoval předseda hnutí ANO.

Sám auditor Wagenknecht má již zkušenosti ze státní správy. Jak připomíná deník, svou praxi zahájil na Ministerstvu vnitra, dále byl vedoucím útvaru Interní audit na Regionální radě regionu soudržnosti Střední Čechy. V letech 2009-2013 stál v čele Českého institutu interních auditorů coby jeho viceprezident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…