Babiš už úplně vykradl program ODS, rozčílil se Zahradil. A jeho spolustraník popsal podivný dialog s voličem ANO

25.07.2015 13:34

Na dnešní rozhovor v MF Dnes, ve kterém ministr financí a vicepremiér Andrej Babiš (ANO) řekl, že dokud bude ministrem financí a Řecko členem eurozóny, bude proti přijetí eura v Česku, reagoval mimo jiné i europoslanec Jan Zahradil (ODS) či Petr Štěpánek prostřednictvím komentáře Tomáše Tyla.

Babiš už úplně vykradl program ODS, rozčílil se Zahradil. A jeho spolustraník popsal podivný dialog s voličem ANO
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Vicepremiér Andrej Babiš na besedě s občany v Pardubicích

Babišova věta „v této chvíli by pro nás bylo přijetí společné měny nevýhodné a drahé. A bez ohledu na Řecko bychom v budoucnu měli uspořádat referendum k přijetí eura,“ rozlítila na facebookovém profilu občanského demokrata Jana Zahradila. Zkonstatoval, že Andrej Babiš již zcela vykradl program ODS. „Sice je dobře, že aspoň někdo ve vládě (i když je to Babiš), jeví jakýsi smysl pro realismus vůči EU (ať z jakýchkoliv pohnutek), když už za ČSSD a KDU rozhodují evropští socialisté a evropští lidovci. Mohl by to Babiš ještě vysvětlit svým europoslancům – myslím, že tuhle novou politickou linii ještě např. pan Telička a paní Charanzová nezachytili,“ napsal. 

A Petr Štěpánek si na svůj facebookový profil umístil  komentář Tomáše Tyla, který ohodnotil setkání s voličem ANO. „Fakt jsem se lekl, jak to vidí,“ napsal a zhodnotil „desatero Babišova voliče“. „Babiš nebyl komunista. I kdyby byl komunista, tak co, protože tenkrát byl každý úspěšný člověk komunista. Babiš není Bureš. I kdyby byl Babiš Bureš, tak co – vliv na jeho dnešní práci to nemá. Za Topolánka a spol. se lidi měli hůř. Babiš aspoň myslí na lidi, a ne na sebe, protože on to nepotřebuje. I kdyby sám sobě přihrál nějaké peníze, tak na tom není nic špatného, vždyť má firmy, které vyrábí fůru věcí pro lidi a nemusí se dovážet, tak přece není horší než ti ostatní a zaslouží si odměnu za svoji práci. Co udělal Topolánek, Kalousek, Gross, Špidla, Fischer a mnoho dalších pro lidi? Nic – ale Babiš nám chce pomoct, zvedl minimální mzdu, teď přidal důchodcům. Kdyby nebylo Babiše, zase by přišli takoví, jako je Kalousek, všelijací kmotři z ODS nebo podivín Špidla, který kecá a nikdo neví o čem,“ napsal. „Ať říká cokoliv, mluví za lidi, všechno dělá pro lidi, nikdo mu nic nedokázal; a ti, co ho očerňují, mu jen závidí jeho úspěch,“ doplnil desatero. Tyl zároveň zkonstatoval, že možná na něco zapomněl, ale takový postoj voliče ANOfertu zkrátka podle něj nemá cenu vyvracet.

  

Facebook Jana Zahradila:

Po nahlédnutí do dnešní MFD konstatuji, že Andrej Babiš již zcela vykradl program ODS, s hesly jako "Dokud budu min.fin., jsem proti zavedení eura" nebo "Brusel nám nebude diktovat" atd. Sice je dobře, že aspoň někdo ve vládě (i když je to Babiš), jeví jakýsi smysl pro realismus vůči EU (at´ z jakýchkoliv pohnutek), když už za ČSSD a KDU rozhodují evropští socialisté a evropští lidovci. Mohl by to Babiš ještě vysvětlit svým europoslancům - myslím, že tuhle novou politickou linii ještě např. pan Telička a paní Charanzová nezachytili .

Facebook Petra Štěpánka:

Velmi trefné! Převzato od Pavla Říčky, a ten to převzal od Tomáše Tyla.

Já potkal volice ANO a fakt jsem se lekl, jak to vidí - 1/ Babiš nebyl komunista, 2/ i kdyby byl komunista, tak co, protože tenkrát byl každý úspěšný člověk komunista, 3/ Babiš není Bureš, 4/ i kdyby byl Babiš Bureš, tak co - vliv na jeho dnešní práci to nemá, 5/ za Topolánka a spol. se lidi měli hůř, 6/ Babiš aspoň myslí na lidi a ne na sebe, protože on to nepotřebuje, 7/ i kdyby sám sobě přihrál nějaké peníze, tak na tom není nic špatného, vždyť má firmy, které vyrábí fůru věcí pro lidi a nemusí se dovážet, tak přece není horší než ti ostatní a zaslouží si odměnu za svoji práci, 8/ Co udělal Topolánek, Kalousek, Gros, Špidla, Fišer a mnoho dalších "pro lidi"? Nic - ale Babiš nám chce pomoct, zvedl minimální mzdu, teď přidal důchodcům, 9/ Kdyby nebylo Babiše, zase by přišli takoví, jako je Kalousek, všelijací kmotři z ODS nebo podivín Špidla, který kecá a nikdo neví o čem, 10/ ať říká cokoliv, mluví "za lidi", všechno dělá "pro lidi", nikdo mu nic nedokázal a ti, co ho očerňují mu jen závidí jeho úspěch --- možná jsem na něco zapomněl, ale takový postoj voliče ANOfertu nemá cenu vyvracet...

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…