Babiš v sukýnce. Takhle tancuje, pustila ODS do oběhu FOTO

01.07.2020 8:57

Hroch neumí tančit balet. Toto vcelku banální tvrzení je nejnovějším výkřikem marketingu Občanské demokratické strany, která se rozhodla konkurovat hnutí ANO podivnými obrázky zvířátek. Řada veteránů modré strany se nad nápady tvůrců kampaně chytá za hlavu.

Babiš v sukýnce. Takhle tancuje, pustila ODS do oběhu FOTO
Foto: Repro Facebook
Popisek: Miroslava Němcová zasouvá Prahu

Když se na lednovém kongresu ODS ucházel starosta Řeporyjí Pavel Novotný o funkci prvního zástupce Petra Fialy, nabádal v nezapomenutelném projevu uvedeném slovy „Znásilním kongres“ mimo jiné k tomu, aby strana zlepšila svůj marketing.

Anketa

Má Zeman pravdu, že heslo ,,Black Lives Matter" je rasistické?

98%
2%
hlasovalo: 33269 lidí

„Musíme holt používat i ty metody, který nám třeba nejsou vlastní, ale jsou účinný,“ nabádal. Jaké metody má na mysli, to vysvětlil vzápětí: „Prchalové zaberou stránky médií lejnem, a druhý den prostě zase“.

Možná i pod vlivem tohoto výstupu se ODS v poslední době vrhla na internetový marketing, na který řada konzervativních příznivců strany hledí přinejmenším rozpačitě. Jen za posledních několik dní zazářil na jejích sociálních sítích obrázek slepice se vzkazem „nepatřím do klece“, který původně chtěl bojovat proti špatným podmínkám v drůbežích velkochovech, ale lidová tvořivost si do něj začala vkládat zcela jiné bytosti ženského pohlaví.

Série obrázků zvířátek na sociálních sítích pravicové strany nyní pokračuje ještě více ohromujícím dílkem. Tentokrát se jedná o hrocha v baletním úboru, pokoušejícího se o tanec. A zatímco u slepice za mříží byla vidět alespoň nějaká souvislost s politickou agendou, nyní občanští demokraté své čtenáře vysvětlením zcela odbourali.

Baletícího hrocha pověsili na svůj Facebook proto, že „to spíš začne hroch tančit balet, než tato vláda správně investovat“. Politická deklarace, že „dluh astronomických 500 miliard odmítáme, protože vláda peníze rozhází, aniž by myslela na budoucnost“ vedle obrázku tlustokožce v sukni zcela zapadla.

Šok z práce ódéesáckých kreativců přiměl k reakci i lidi, kteří jinak k linii Fialova vedení přinejmenším loajálně mlčí. Jan Paluska, člen strany na Praze 2, komentoval nevěřícně: „Kdo jsi a proč se snažíš zavraždit mojí srdcovou stranu?“.

Komentátorka Karolína Stonjeková mu v reakcích objasnila, jak asi uvažoval tvůrce dílka s hrochem: „Jsem kreativec hned po škole a nikdo mě neřídí. Nemám jasné zadání a nechávají mě dělat prakticky cokoli, co mě napadne. A tak jsem po slepicích zkusil hrocha. Je to prostě bezvadný!“.

Jan Jeřábek, prezentující se jako Mladý konzervativec, se týmu ODS natvrdo ptal, jestli si z lidí dělá prču. „Jako myslel jsem, že nápad nechat si ve větru spadnout republiku už nepředčíte, ale tohle je vážně dno! Touhle blbostí se opět snižujeme do vrcholné trapnosti,“ zoufal si.

Jiný komentátor, který se s ODS ztotožňoval, rozčíleně psal: „A tohle vymyslel který blb? Jako to už soutěžíme s někým v trapnosti? Jsme ještě konzervativní strana? Myslíte si, že tohle přitáhne konzervativní voliče, kteří čekají na takovéhle trapárny? Najměte si skutečného markeťáka a toho, kdo tohle vymýšlí, se zbavme, nebo si všichni budou myslet, že tohle vymyslel zhulenec.“

Zcela menšinový pochvalný příspěvek věřil, že mladou generaci by ODS kresleným hrochem oslovit mohla. „Trocha té kreativity na nudné politické scéně. Pár mladých to přitáhne“.

Některé dokonce napadlo, že hrocha stvořil aktuálně nejznámější příslušník ódéesácké mládeže Radoslav Sturm, který je coby středoškolák členem ODS s ambicí na volené funkce a paralelně aktivista Milionu chvilek pro demokracii. Sturm uvedl mnohé v úžas v minulých dnech svým vystoupením u Luboše Xavera Veselého.

Spojení hrocha a baletu pak některé přivedlo k myšlenkám na již zmíněného starostu pražských Řeporyjí, který též s oblibou předvádí před kamerou taneční kreace své rozložité postavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…